Kadın Sanatçılardan Resim Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Kadın Sanatçılardan Resim Sergisi

Kadın Sanatçılardan Resim Sergisi

Trabzon'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Resim Festivali kapsamında kadın sanatçıların eserleri sergilendi.

09.09.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği ve Femin&Art; Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneğinin öncülüğünde Trabzon'da düzenlenen 7. Uluslararası Resim Festivali kapsamında, 26 ülkeden gelen kadın sanatçıların çizdiği resimler sergilendi.

Trabzon'da bir alışveriş merkezinde düzenlenen sergiye, Vali Vekili Abdurrahman Koçoğlu, Femin&Art Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst ile çok sayıda davetli katıldı.

Üst, sergide çok güzel resimlerin yer aldığını belirterek, "Bu yıl yedincisini düzenlediğimiz etkinliğimizi önümüzdeki yıl da devam ettirmeyi düşünüyoruz. Dünya kadınlarının bu gibi sanatsal faaliyette bulunması çok güzel. 26 ülkenin kadın sanatçıları olarak bir araya geldik ve 50 eserden olan sergimizi sanatseverlerin beğenisine sunduk" dedi.

Festival kapsamında barışı, sevgiyi ve kardeşliği resimleyeceklerini vurgulayan Üst, "Festivale Türkiye'nin yanı sıra Kıbrıs, Almanya, Gürcistan, İtalya, Rusya, Makedonya, Kazakistan, Moldova ve İspanya'nın da aralarında bulunduğu 26 ülkeden yaklaşık 100 kadın sanatçı katıldı. 'Bir başka dünya mümkün' diyerek renklerimizle, fırçalarımızla biz dünya kadınları barış içinde birlikte yaşama isteğimizi Trabzon'da, cezaevinde, Rize'nin Pazar ilçesinde tuvallere, Ardeşen'de anaokulu duvarlarına barış resimleri yaparak göstereceğiz" diye konuştu.

Sergi, 13 Eylül'e kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kadın Sanatçılardan Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement