Kadın Sığınma Evlerinin Mimarı Vekilliğe Soyundu - Son Dakika
Güncel

Kadın Sığınma Evlerinin Mimarı Vekilliğe Soyundu

Kadın Sığınma Evlerinin Mimarı Vekilliğe Soyundu

7. Haziran'daki milletvekili seçimlerinde aday olabilmek içi aday adaylarının yarışı sürüyor. SGK Başkanlığından istifa eden Yadigar Gökalp İlhan'da o isimlerden biri.

02.03.2015 12:45  Güncelleme: 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milletvekili adayları daha belli değil, fakat aday adayları seçim hazırlıkları sürüyor. SGK başkanlığındaki görevinden istifa eden Yadigar Gökalp İlhan'da Ak Parti'den aday olmak için kolları sıvadı.

YADİGAR GÖKALP İLHAN KİMDİR?

Yadigar Gökalp İlhan, ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü'nden lisans, Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları üzerine Yüksek Lisans derecesi aldı. İkinci üniversite olarak Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi, Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde eğitim hayatına devam etti.

FİNANSDAN DEVLETE

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Yönetim ve İşletme Yüksek Lisans (e-MBA) Programı ile profesyonel ve mesleki gelişimini sürdürdü. 6 seneyi aşkın süre finans sektöründe başarılı çalışmalara imza atmasının ardından kariyerine kamu sektöründe devam eden Yadigar Gökalp İlhan, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nde Dış İlişkiler ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İşbirliği Grup Başkanlığı ve Sosyal Riski Azaltma Projesi Direktörlüğü görevlerini icra etti.

KIZ ÇOCUKLARI İÇİN ÇALIŞTI

Üstlendiği yönetim ve koordinasyon misyonları sürecinde, "Şartlı Nakit Transferleri Programı" nı tasarlayıp uygulamaya geçirip, bu kapsamda kız çocuklarının eğitime katılımı ve nakit yardımın annelere ödenmesi düzenlemelerini gerçekleştirdi.

DÜNYA BANKASINDAN ÖDÜLLÜ

Üç yılda 2.5 milyon çocuğa ulaşılması ve eğitime kazandırılması sebebiyle Dünya Bankası ve Rockefeller Vakfı özel ödüllerine layık görüldü. Aynı dönemde, "Yerel Girişimler Programı"nı tasarlayıp yöneterek, 10.000'in üzerinde proje ile 500.000'den fazla kişinin doğrudan ve/veya dolaylı olarak istihdam edilmesini sağladı.

YOKSULLUKLA MÜCADELE İÇİN ÇALIŞTI

Sosyal yardım ve hizmet veren kurumların kapasitelerinin artırılması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, 971 Sosyal Yardımlaşma Vakfı, SHÇEK ve TUİK kurumlarının kurumsal kapasitelerinin artırılması çalışmalarını yürüterek yoksullukla mücadelede etkin çalışmaların altyapısını oluşturdu.

TEK KADIN BAŞKAN

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünde, Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almış olan Yadigar Gökalp İlhan, 2003-2005 yılları arasında 14 üye ülkenin bulunduğu Doğu Avrupa ve Orta Asya Ülkeleri Sosyal Yardım Fonları Ağı Başkanlığını(ECA NET), üye ülke temsilcileri tarafından "ard arda seçilen tek kadın Başkan" olarak yürüttü.

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜN MİMARLARINDAN

2007 yılında Gana (Batı Afrika) İnsan Gücü, Gençlik ve İstihdam Bakanlığında Kurumsal Gelişim Danışmanı olarak görev yapan Yadigar Gökalp İlhan 2007-2011 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumun-da Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü görevine atandı.Genel Müdürlük görevini yürütürken aynı zamanda, 2008-2010 yılları arasında "Sağlıkta Dönüşüm ve Sosyal Güvenlik Reformu Projesi" kapsamında Koordinatör olarak sorumluluk üstlendi.

SGK BAŞKANI OLDU

2011-2013 yılları arasında SGK Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüterek, 2013 Şubat ayından itibaren SGK Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığına atanmış olup görevine devam etmektedir.

ULUSLARARASI VİZYONU

Yadigar Gökalp İlhan, Sosyal Güvenlik Kurumunun üyesi olduğu Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı (ISSA) 2014-2016 Faaliyet Dönemi için Konsey Delegesi, Büro ve Yönlendirme Komitesi Üyesi seçilmiş olup, ayrıca Güney Avrupa Alt Bölgesi (Andora Prensliği, Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan, İsrail, İtalya, Lübnan, Malta, Monako Prensliği, Portekiz, San Marino, İspanya) Liderliği görevini yürütmektedir. Meslek hayatının farklı dönemlerinde Dünya Bankası ve Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Kuruluşu (Asia-Pasific Economic Cooperation-APEC) gibi kuruluşlara danışmanlık hizmeti veren Yadigar Gökalp İlhan, Kadın Yönetici ve Kadın Çalışanlar Dayanışma Derneği'nin (KAYÇAD) Kurucu Başkanı olup halen "Onursal Başkan" sıfatıyla hizmetlerini sürdürmektedir.

ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATTI

Katıldığı birçok konferans ve panellerin dışında çeşitli akademik çalışmalarla da bilime, sosyal ve çalışma yaşamına önemli katkılarda bulundu.

• Yoksullukla Mücadelede Türkiye Modeli: 2010

• Yoksulluğun Azaltılmasında Bir Araç: Şartlı Nakit Transferi Programı ile Türkiye Deneyimi-2009,Ankara

• Sosyal Yardım Mevzuatının Türkiye ve Dünya'da incelenmesi ve Tek Çatı Altında Toplanması İçin Analiz Çalışması- 2008, Ankara

• Yoksulluk Ölçümünde Sosyal Cinsiyet Yaklaşımı 2004, Ankara.

• Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesini Hedefleyen Organizasyon Modelleri: Kadın Sığınma Evleri Örneği-2003, Ankara.

• Medya: Tüketim Kültürü ve Ataerkil Sisteme Hizmet Eden Stratejik Bir Araç- 2004, Ankara.

• Erkek Medyası Tarafından Beslenen Stereotiplere Sıkıştırılmış Kadınlar-2004, Ankara.

Avrupa Birliği Müktesebatı Açısından Türkiye'de Çalışma Yaşamındaki Kadınların Yeri-2004, Ankara.

• Gerçeklik, Benlik ve İktidar İlişkilerinde Birey, 2005, Ankara

• Ataerkil Demokraside Kadınlar, 2005, Ankara İlgi alanları arasında kadın, yaşlı, engelli ve çocuk gibi duyarlı gruplara yönelik aktif sosyal politika projeleri geliştirmek olan Yadigar Gökalp İlhan, yoğun çalışma temposundan fırsat bulduğu zamanlarda farklı kültürleri tanımaya yönelik seyahatler, fotoğrafçılık ve doğa sporları ile iştigal etmektedir. İleri düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca ve Arapça bilmekte olan Yadigar Gökalp İlhan, Türk Ordusunu ulusal ve uluslararası platformlarda başarı ile temsil eden Kurmay Albay Bülent İLHAN ile evli olup 4 çocuk annesidir.

ÖDÜLLLERİ

• İnterpro Bilişim Ödülleri (Şartlı nakit transferleri web tabanlı yazılım programlarının en iyi tasarımı konu-sunda Interpro tarafından Kurumu adına) e-devlet ödülü (2005, İstanbul)

• Avrupa ve Orta Asya Bölgesi En Başarılı Yoksullukla Mücadele Projesi Yöneticisi Ödülü (2006, Ankara)

• Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği tarafından 2009 Yılı En Başarılı Genel Müdürü Ödülü (2009,Ankara)

• ISSA, Uluslararası Sosyal Güvenlik Birliği tarafından, Avrupa Ülkeleri Arasında 'En iyi Sosyal Güvenlik Uygulaması' Mansiyon Ödülü ve Takdir Belgesi; Muhtaç Yaşlı ve Özürlülere İlişkin Vatandaş Odaklı Yaklaşım ve Bürokrasinin Azaltılması ve Basitleştirilmesi Ödülü (2010,Avrupa)

• Kamu Çalışanlarından 55 bin oyla, 2010 yılı "Yılın Bürokratı" Ödülü (2010,Ankara)

• Sağlıkta Dönüşüm ve Sosyal Güvenlik Reformu Projesi kapsamında koordinatörlüğü sırasında yapılan çalışmalarla Kurumuna Sağlıkta Dönüşüm Projesi Ödülü (2010,Ankara)

• 2022 sayılı Kanun kapsamında yapılan düzenlemelerle özürlü vatandaşların sisteme erişiminin kolaylaştırılması alanında ödül (2011,Ankara)

• Kamu Yöneticileri arasında "En Başarılı Kurum Başkanı" ödülü.(2013,Ankara)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kadın Sığınma Evlerinin Mimarı Vekilliğe Soyundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Gürhan TOKTAŞ: Helal olsun Yadigar Hanım. Türkiye nin böyle çalışkan insanlara ihtiyacı var. . . 1 0 Yanıtla
  • Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi
    19:44 Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi

    Muş Valisi Avni Çakır başkanlığında yapılan 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve koordinasyonun önemi vurgulandı. Muş'ta 2024 yılında planlanan 172 projenin durumu açıklandı. Toplantıda, işlerin hızlı bir şekilde ilerlemesi ve tüm yatırımların vatandaşın hizmetine sunulması için uyum içinde çalışılacağı belirtildi.

  • Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü
    19:43 Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü

    Yeşilova ilçesindeki otluk ve kavaklık alanda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangın sonucunda yaklaşık 40 dönümlük arazideki ağaçlar zarar gördü.

  • Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti
    19:40 Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti

    Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 289 sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk milletinin hizmetinde olduğunu vurguladı. Ant içme törenlerinin milli birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirten Baş, sözleşmeli erlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.

  • İzmir Buca'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
    19:39 İzmir Buca'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı

    İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Y.B. (18) idaresindeki otomobil kontrolden çıkarak takla attı. Kazada, araçta bulunan Batuhan Kahraman hayatını kaybederken, sürücü ve araçtaki P.A.G. ağır yaralandı. Yaralılardan P.A.G'nin hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi
    19:38 Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi

    Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ilçe merkezinde yürüyüş yapıldı ve Atatürk Parkı'nda halı sergisi açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, turizmin ilçenin geleceği olduğunu belirtti.

  • Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı
    19:35 Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı

    Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde Gaziantep'te başladı. Şampiyonaya 1500 sporcu, sporcu ailesi, antrenör ve hakemler katıldı.

  • BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti
    19:19 BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti

    Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi Direktörü Aarti Holla-Maini, Çin'in uzay keşfi alanındaki başarılarından ve tüm insanlığa fayda sağlamak üzere uzay teknolojilerinden yararlanma konusunda ofisiyle yaptığı yakın işbirliğinden övgüyle bahsetti. Holla-Maini, Çin'e yapacağı ilk ziyarette Çinli uzay yetkilileri ve uzmanlarıyla bir araya gelmeyi beklediğini ifade etti.

  • Emine Erdoğan: Bitkilerle tedavi bilimsel geçerliliği olan bir yöntem halini almıştır
    19:16 Emine Erdoğan: Bitkilerle tedavi bilimsel geçerliliği olan bir yöntem halini almıştır

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, bitkilerle tedavinin bilimsel geçerliliği olan bir yöntem haline geldiğini belirtti. Emine Erdoğan, Türkiye'nin bitkilerle tedavi alanında önemli bir yere sahip olduğunu ve bu alanda yapılan araştırmaların insan hayatına büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.


Advertisement