Kadın Sohbet Evi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kadın Sohbet Evi Açıldı

Kadın Sohbet Evi Açıldı

Çukurova Belediyesi’nce Mahfesığmaz Mahallesi’nde yapılan Can Çocuk Parkı ile Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi törenle açıldı.

12.10.2016 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Belediyesi'nce Mahfesığmaz Mahallesi'nde yapılan Can Çocuk Parkı ile Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi törenle açıldı.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kadınlara karanfil dağıttı, fotoğraf çektirdi.

Türkiye'de yine bir ilke imza atmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Çetin, "Bugün açılışını yaptığımız Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi'nin Türkiye'de bir örneği yok. Burası sadece kadınların sohbet yeri değil, kadınların dayanışma evi olacak. Kadınlarımız burası size emanet. Sizlere güveniyorum. Birlik olun, haklarınıza sahip çıkın" dedi.

Kadınlara 'Kadın Yaşam Köyü' müjdesi veren Başkan Çetin, "Şiddete uğrayan kadınlarımızın sığınacağı, kadınlara ekonomik gücün kazandırılacağı, meslek kurslarının düzenlendiği ve tanzim satış mağazasının da olacağı komplike bir Kadın Yaşam Köyü düşünüyoruz. Kadınlarımıza müjdemiz olsun" diye konuştu.

Açılışların artık geleneksel hale geldiğini ve her hafta açılış yapmaya devam edeceklerini aktaran Belediye Başkanı Çetin, "Belediyemiz açılışını yaptığımız tüm park, emekli dinlenme evi, kreş ve içinde bulunduğumuz Kadın Dayanışma Evi'ni ihaleye çıkmadan, kendi olanakları ile yaptı. Ağaç dalıyla gürler. Tüm ekip arkadaşlarıma, emekçi kardeşlerime teşekkür ediyor, ellerine sağlık diyorum" şeklinde konuştu.

CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz Sarıeroğlulları'da, "Türkiye'de bir ilk olmasından dolayı gurur duyduğum Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi'nde partili ve partili olmayan tüm kadınlarımızın birlik ve beraberlik içinde olmalarını diliyorum" dedi.

CHP Çukurova Kadın Kolları Başkanı Sonay Gültekin Özel ise "Halka hizmet sevdasıyla sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerini Adana'ya kazandıran Çukurova Belediye Başkanımız Soner Çetin'e tüm kadınlarımız adına teşekkür ediyorum" dedi.

Açılışa, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, CHP Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Erol, CHP Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, meclis üyeleri, muhtarlar ve çeşitli kadın kuruluşlarının temsilcileri katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Sohbet Evi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement