"Teröre 2012'de 123 Şehit Verdik" - Son Dakika
Güncel

"Teröre 2012'de 123 Şehit Verdik"

Gaziantep Belediye Başkanı Şahin, "Kim okulunu yarım bırakmak zorunda kalıyorsa yarın o, ya çocuk yaşta gelin, ya aile içi şiddet mağduru olarak karşımıza çıkacak." dedi.

05.12.2014 18:27  Güncelleme: 19:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Kim okulunu yarım bırakmak zorunda kalıyorsa yarın o, ya çocuk yaşta gelin, ya da aile içi şiddet mağduru olarak karşımıza çıkacak" dedi.

Şahin, Türk Kadınlar Birliği tarafından Şehitkamil Kültür Merkezinde düzenlenen panelde, kadın sorununun partiler üstü görülmesi gerektiğini belirtti.

Toplumun yarısının yok sayılarak hiçbir hedefe ulaşılamayacağını aktaran Şahin, "Kızların üniversiteleşme oranının yükseltilmesi gerek. Bu oran, son yıllarda yapılan çalışmalarla yüzde 14'lerden 35'lere yükseldi" dedi.

Kadınların sosyal alanlar yanında savunma, enerji, sanayi ve ekonomi politikalarında da daha görünür kılınması gerektiğine dikkati çeken Şahin, eğitimin, kadınlar için "hayati bir mesele" olduğunu ifade etti.

"Kim okulunu yarım bırakmak zorunda kalıyorsa yarın o, ya çocuk yaşta gelin ya da aile içi şiddet mağduru olarak karşımıza çıkacak" diyen Şahin, eğitimin önemine vurgu yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Şahin, benzer çalışmalara yerel yönetimlerde de devam ettiklerini anlattı.

Siyasetteki erkek egemenliğini cam tavana benzeten ve o cam tavanı kırmakta çok zorlandıklarını kaydeden Şahin, şöyle devam etti:

"İşbirliğimiz çok önemli. Yani konuyu partiler üstü tutmamız, çok farklı görüşte de olsak örgütlenmemiz gerek. Bunun ne kadar gerekli olduğunu görünür kılmamız ve bu zihinsel dönüşümü başarmamız gerekiyor. Hukuki bakımdan hiçbir eksiğimiz olmayan Türkiye'de o zaman geriye kalan şey zihinsel dönüşüm. Zihinsel dönüşümü de zamana bırakamayız."

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de yasal düzenlemelere rağmen kadına şiddetin halen Türkiye'de korkunç boyutlarda olduğunu söyledi.

Kadına şiddet ve terörün sonuçları bakımından benzerlik gösterdiğini savunan Yüceer, şöyle konuştu:

"Teröre 2012'de 123 şehit verdik. Aynı yıl 125 kadını da şiddete kurban verdik. Amacım acıları yarıştırmak değil. Terör, insanların birlikte yaşama isteğini azaltıyor, birlik beraberliğini hedef alıyor. Kadına şiddet, kadın cinayeti, kadın erkek ayrımcılığı da kadın erkek birlikteliğini, aile ve toplumsal bütünlüğü, birlik beraberliğimizi hedef alıyor."

Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci ise 550 milletvekilinden sadece 79'unun kadın olduğunu söyledi.

Gaziantep, Diyarbakır ve Aydın gibi sadece 3 ilin büyükşehir belediye başkanının kadın olduğunu kaydeden Kendirci, Türkiye'de 1 kadın vali bulunduğunu dile getirdi.

Kendirci, kadınların umutsuzluğa düşmeden hayatın her alanında mücadele vermeleri gerektiğini sözlerine ekledi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Teröre 2012'de 123 Şehit Verdik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement