Kadın Sporcuların Özgecan Duyarlılığı - Son Dakika
Spor

Kadın Sporcuların Özgecan Duyarlılığı

Kadın sporcular, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'la ilgili duygularını paylaştı.

26.02.2015 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın sporcular, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'la ilgili duygularını paylaştı.

Milli serbest dalışçı Şahika Ercümen, karateci Serap Özçelik, tenisçi Çağla Büyükakçay ve basketbolcu Bahar Çağlar, Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin tepkilerini Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi yayın organı Gençlik Spor'a anlattılar.

"Çalışmalarım Özgecan için olacak"

Milli serbest dalışçı Şahika Ercümen, Özgecan'ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyerek,  "Hepimizin canı yandı" dedi.

Kadın sporcular olarak Türkiye'yi uluslararası platformda başarıyla temsil etmek için azimle çalıştıklarını ifade eden Ercümen, "Bu noktada artık sporun birleştirici yönüne dikkati çekmek adına spor kültürünün sağlamlaştırılması için çalışmalar yapmalıyız. Ben de Özgecan'ı unutturmamak adına yakın zamandaki dalışımı kadın şiddetine atfedeceğim" ifadelerini kullandı.

"Madalyalar Özgecan'ın"

Milli karateci Serap Özçelik, kamp yaptıkları günler boyunca Özgecan'a ilişkin haberleri üzüntüyle takip ettiklerini, "Neler yapabiliriz?" sorusuna yanıt aradıklarını dile getirerek, "Karate Kadın Milli Takımı olarak Hollanda'daki kampımız boyunca sürekli düşündük ve 21-22 Şubat tarihlerinde Sırbistan'da yapılan 17. Büyükler Balkan Şampiyonası'nda kazandığımız madalyaları Özgecan'a adadık" dedi.

"Siyah Kurdele ile çıktım"

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Dubai'de yapılan Premier Turnuva'daki karşılaşmasına siyah kurdeleyle çıktığını ve galibiyetini de Özgecan'a adadığını anlattı.

Özgecan'ın başına gelenlerin çok kötü olduğunu ve artık bu yaşanılanların sona ermesini istediğini belirten Büyükakçay, şu ifadeleri kullandı:

"Bu noktada herkesin üzerine düşen görevi fazlasıyla ve bir o kadar da sorumlulukla yerine getirmesi gerekiyor. Gelecek karşılaşmalarımda da bu konsantre ile çıkacağım. Kadın şiddetine 'dur' diyebilmek adına her zaman elimden geleni yapacağım."

"Kadınlar Basketbol Ligi'nin adı Özgecan Aslan olsun"

Milli basketbolcu Bahar Çağlar ise hemen her branşta Özgecan anısına projelerin düşünüldüğünü, bu kapsamda Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin adının değiştirilmesi için yapılan çalışmaları da desteklediğini vurguladı.

Yaşanan olaylar üzerine takım arkadaşlarıyla sürekli konuştuklarını belirten Çağlar, şunları kaydetti:

"Bu durumu insanlık dışı olarak tanımlıyorum, düşündüğümde bile gözlerim doluyor. Bu olaylara 'dur' demenin vaktidir. Tüm kadınlar olarak duyarlılık göstermemiz gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kadın Sporcuların Özgecan Duyarlılığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement