Kadın ve Çocuk Aynı Sempozyumda - Son Dakika
Güncel

Kadın ve Çocuk Aynı Sempozyumda

Kadın ve Çocuk Aynı Sempozyumda

Küçükçekmece’de düzenlenen ‘1.Disiplinler Arası Çocuk ve Kadın Sempozyumu’nda çocukların ve kadınların yaşadıkları sorunlar tartışıldı.

17.06.2014 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece'de düzenlenen '1.Disiplinler Arası Çocuk ve Kadın Sempozyumu'nda çocukların ve kadınların yaşadıkları sorunlar tartışıldı.

Küçükçekmece Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi işbirliğiyle Türkiye'de kadın ve çocuklarının sorunlarına ışık tutuyor. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İSZÜ) Halkalı Yerleşkesi'nde düzenlenen '1. Disiplinler Arası Çocuk ve Kadın' başlıklı sempozyumun açılışına, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Afşar Çelik, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Başkan Yardımcısı Sibel Güllüçayır, İSZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, İSZÜ Sempozyum Eş Başkanları Doç. Dr. Candan Öztürk ve Yrd. Doç. Dr. Şebnem Cansun ile pek çok akademisyen katıldı.

"KADIN DEĞİL ERKEK SORUNU"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından söz alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz tüm katılımcılara ve sempozyumda emeği geçenlere teşekkür ederek, "Ülkemizde kadın ve çocuktan ziyade erkek sorunu var. Burada erkeği doğru tanımlamak gerekiyor. Yuvayı dişi kuş yapar ama biz o kuşun kanatlarını kırıyoruz. Neden sabrı sadece kadına tavsiye ediyoruz? Erkeğin kadını hayat arkadaşı olarak gördüğü toplumlarda çok daha sağlıklı çocuklar yetişiyor. Kadınlarımız hem iyi bir anne hem iyi bir eş hem de iyi bir birey olma üçgeninde sıkışıp kalıyor. Bu nedenle kadınlar çok acı çekiyor"dedi.

"KADIN VE ÇOCUK AYRILAMAZ"

İlçe Kaymakamı Harun Kaya da yaptığı açılış konuşmasında kadın ve çocuk gibi önemli bir konunun farklı disiplinler üzerinden ele alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakanlık Müsteşarı Nesrin Afşar Çelik ise kadın ve çocuk kavramlarının hiçbir zaman birbirlerinden ayrılamayacağını ifade ederek, tek başına kadının her şeyden soyutlanarak değerlendirilmesinin çözüme götüren bir yaklaşım olmadığını söyledi.

"BİR İLKE İMZA ATTIK"

Kadın ve çocuk konusunun disiplinler arası bir boyutta incelenecek olması nedeniyle bir ilke imza attıklarını belirten İSZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut da konuşmasında, Küçükçekmece Belediyesi'ne ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na desteklerinden dolayı teşekkür etti. Bulut, "Her birimiz filin ayrı bir yerini filmiş gibi tarif ediyoruz. Halbuki bizler bütüncül bakmak zorundayız" dedi.

Sempozyumun açılış toplantısının sonunda ise, tüm konuşmacılara İSZÜ tarafından hediye verilirken, toplantı sonunda katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi. 'Türkiye'de Çocuk ve Kadın Olmak, Çocuk ve Kadınların Eğitim, Sağlık ve Sosyal Hizmetlere Erişimi, Şiddet Sarmalında Çocuk ve Kadın, İş Yaşamında Çocuk ve Kadın' gibi ana başlıkların ele alınacağı sempozyumda farklı şehirlerden ve ülkelerden 17 konuşmacı söz alacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadın ve Çocuk Aynı Sempozyumda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement