Kadına Şiddet, Bayanları Judoya Yönlendirdi - Son Dakika
Spor

Kadına Şiddet, Bayanları Judoya Yönlendirdi

Kadına Şiddet, Bayanları Judoya Yönlendirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü’nün judo altyapı antrenörü Handan Süloğlu, Türkiye’de bayanların judoya olan meraklarının, kadına şiddet olaylarının artmasıyla doğru orantılı olarak yükseltiğini ifade etti.

09.09.2015 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıt spor Kulübü'nün judo altyapı antrenörü Handan Süloğlu, Türkiye'de bayanların judoya olan meraklarının, kadına şiddet olaylarının artmasıyla doğru orantılı olarak yükseltiğini ifade etti.

Kocaeli'de bayanlarda ilk Türkiye şampiyonluğunu getirenlerden biri olan ve 5 tane Türkiye şampiyonluğu bulunan Kağıtspor'un Judo Antrenörü Handan Süloğlu, judo sporunu değerlendirdi. Avrupa'da üçüncülüğü bulunan ve 12 yıldır Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü'nün altyapısında sporcuları çalıştıran Süloğlu, Kağıtsporlu oyuncularla sayısız başarılarının olduğunu söyledi. Süloğlu, Türkiye'de bayanların judoya olan meraklarının, kadına şiddet olaylarının artmasıyla doğru orantılı olarak yükseltiğini ifade etti.

"TESİSLERİMİZ ŞİMDİ ÇOK GÜZEL"

Geçmiş dönemdeki spor çalışmaları ile şimdiki çalışmaları değerlendiren Handan Süloğlu, "O zamanlar salon yoktu. Bir branş çıkacak da biz gireceğiz diye bekliyorduk. Judo da çok geri kalmış olarak görünüyordu o dönem. Bir saat idman yapardık, kırık dökük camlı odalarda kimse görmesin diye birbirimize çarşaf tutup oralarda giyinirdik. Şimdi tesislerimiz çok güzel. Judo giydiğimiz kıyafetleri bile belediyemiz temin ediyor. Salon parası vermiyorlar ve çocuklarımız çok güzel şartlarda bu işi yapıyor. Şampiyon oldukları zaman burs alıyorlar. Milli olan öğrencilerim 900 lira geri ödemesiz burs alıyor" dedi.

"BAYANLAR, BİR SALDIRIDA NE YAPMASI GEREKTİĞİNİ ÖĞRENİYORLAR"

Bayanların judoya olan ilgisinden söz eden Süloğlu, "Daha önceki yıllarda bayanların ilgisi azdı. Son zamanlarda bayanlara yönelik şiddet olaylarından sonra, akın akın bayanlar yaş fark etmeksizin gelerek judo öğrenmek istiyorlar. Veliler genç kızlarını getiriyorlar. Eğer bir bayan 6 yaştan 50 yaşa kadar sağlıklıysa idmanlara alıyoruz. Judo her şeyden önce bir savunma sporu zaten. O yüzden çok faydalı. Bayanların kasları gelişiyor, bir saldırıya karşı ne yapması gerektiğini öğreniyorlar. Erkekler özellikle eşlerini getirip, salon dışında onların idmanının bitmesini bekliyorlar. Çünkü Judo çok yumuşak ve esnek bir spor. Çok kısa bir zamanda düşünüp iyi bir strateji kurmayı öğretiyor size. Maçlarımız üç dakika. Gençlerde ve diğerlerinde 4-5 dakika. Rakibin sırtını nasıl yere getiririz çok çabuk karar vermemiz gerekiyor. Süratli, kuvvetli olmamız gerekiyor. Çocukların bazıları yetenekli geliyor ve bir yılda başarıyı yakalıyoruz. Bazıları ile ilgilenmemiz gerekiyor başarıyı ancak üç yılda yakalayabiliyoruz" sözlerini dile getirdi.

"ŞUAN OLİMPİYATLARA GİDECEK SPORCULARIMIZ VAR"

Üniversiteyi bitirmiş ama KPSS'yi kazanamayan birçok oyuncunun derece yaptığını vurgulayan antrenör Süloğlu, "Akdeniz Olimpiyatları'nda derece yaptılar. Öğretmenlik aldılar. Şu an onların öğretmenlik yolu açıldı. Dünya şampiyonluğu var, Avrupa'da Sümeyye Akkuş kızımız derece yaptı. Şuan olimpiyata gidecek sporcularımız var. Gençlerde Avrupa'ya gidecek bir sporcumuz var. Şuan hedefimiz olimpiyatlara katılmak. Her Pazar günü anneleri ve çocukları alıyorum. Anne ve çocuk judo yapıyor burada. Dünyanın her yerinde yapılıyordu bu. Biz de bu sene başlattık. Çok büyük bir ilgi var. Salonumuz dolup taşıyor. Hatta bazı veliler mutabık olmak istediklerini belirtiyor, biz de onları özel olarak çalıştırıyoruz. En başta endişeliydiler ama şu an burada çok rahatlar. Çocukla annenin bağları da kuvvetleniyor. Çocuğun anneye olan güveni artıyor. Bütün anneleri bekliyoruz çocuklarıyla" ifadelerini kullandı.

"DERECE YAPAN ÇOCUKLARIMIZA ÖDÜL VERİLİYOR"

Türkiye'de genel anlamda sporu değerlendiren Judocu Handan Süloğlu, "Büyük kulüplerimiz var. Bizler de onlardan bir tanesiyiz. Ama kırsal kesimlerdeki arkadaşlarımız bizim kadar şanslı değiller. Minderlerden ve kullandığımız kıyafetlerden yok. Bizler büyükşehir belediyesi aracılığıyla minder ve kıyafet yardımında bulunuyoruz. Hatta derece yapan çocuklarımıza ödül veriliyor. Bazen geldiklerinde burada misafirhanelerimizde ağırlıyoruz. Bizim çocuklarımızla idman yapıyorlar. Onlara da bu şekilde yardımcı olabilmeye çalışıyoruz" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kadına Şiddet, Bayanları Judoya Yönlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement