Kadına Şiddete Hayır' İçin Çevrilen Pedallar Ayvalık'a Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Kadına Şiddete Hayır' İçin Çevrilen Pedallar Ayvalık'a Ulaştı

Kadına Şiddete Hayır\' İçin Çevrilen Pedallar Ayvalık\'a Ulaştı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü üyesi 3 kız öğrenci, son yıllarda artan kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekmek için İzmir'den Çanakkale'ye bisikletleriyle başladıkları 316 kilometrelik yolculuklarının ikinci gününde Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne ulaştı.

11.04.2016 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü üyesi 3 kız öğrenci, son yıllarda artan kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekmek için İzmir'den Çanakkale'ye bisikletleriyle başladıkları 316 kilometrelik yolculuklarının ikinci gününde Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne ulaştı.

Geçen yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 'kadına şiddete hayır' demek için Antalya'dan İzmir'e bisikletlerle giden 3 kadın arkadaş, bu yıl da turlarına kaldıkları yerden devam ederek önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Bu kez İzmir'den Çanakkale'ye gidecek olan ve kendilerine "Pedalladıkça Güzelleş-Güzelleştir Ekibi" adını veren Eskişehir Anadolu Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü (ANADOSK) üyesi öğrenciler, 316 kilometreyi bisikletleriyle geçmek üzere 2 gün önce İzmir'den yola çıktı. Anadolu Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencisi Seval Peköz, Arkeoloji Bölümü öğrencisi Emine Apaydın ve Biyoloji Bölümü öğrencisi Ezgi Cana, bugün Ayvalık'a ulaştı. Başlattıkları sosyal sorumluluk projesiyle amaçlarının, kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze 'hayır' demek ve doğada yaşanan ekolojik krize dikkat çekmek olduğunu belirten üç kız öğrenci, ilçe girişinde Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifinden Piraye Bayman tarafından karşılandı.

Özgecan Yasası'nın ise meclisten çıkmasını istediklerini belirten öğrencilerden Seval Peköz, "Günümüzde gün geçtikçe artan kadına şiddet medya ve siyasi diplomatlar tarafından normalleştirilmekte. Biz buna dikkat çekmek istiyoruz. İnsanların bir şeyler elde edebilmesi için eylemde bulunması gerekiyor. Biz bunu çevre dostu olan bisikletle yapmak istedik. İyi hal indirimi, 'Takım elbise giydi' diye verilen indirimler, yarım kalan dosyalar çok fazla gözümüze çarptı. Bu turumuzu, kaç kişi olursak olalım, devam ettireceğiz" dedi.

Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifinden Piraye Bayman da kadının sosyal hayatın her alanında var olduğunu ve birey olarak neler yapabileceğini göstermek ve çevre sorunlarına dikkat çekmek isteyen üniversiteli 3 genci ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Dün Cunda Adası'na geçen bisikletli üç arkadaş, Ayvalık'ta bir gün kaldıktan sonra bugün Burhaniye'ye gitmek üzere tekrar yola koyuldu. Assos ve Bozcaada'ya uğrayacak olan üç arkadaşın bisikletle yolculukları 9 günün sonunda Çanakkale'de sona erecek.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadına Şiddete Hayır' İçin Çevrilen Pedallar Ayvalık'a Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement