Kadına Şiddete Hayır" Paneli - Son Dakika
Yerel

Kadına Şiddete Hayır" Paneli

Sarıkamış ilçesinde "Kadına Şiddete Hayır" konulu panel düzenlendi.

10.03.2015 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış ilçesinde "Kadına Şiddete Hayır" konulu panel düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Karakoç, Sarıkamış Gazipaşa İlk ve Ortaokulu tarafından, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, insanlığın bir yarısının erkek, diğer yarısının da kadın olduğunu söyledi.

Bütün kadınların, annelerin Allah'ın emaneti olduğunu vurgulayan Karakoç, "Bütün insanlığı doğuran annelerdir ve cennet annelerin ayağının altındadır. Böyle baktığımızda hayatta her şeyin ne kadar hoş ve güzel olduğunu görürüz. Bu nedenle Allah'ın emanetini gözümüz gibi korumamız lazım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, öğrenci ve öğretmenler şiir okudu, "Kadının dünyada ve Türkiye'deki yeri, maruz kaldıkları şiddet olayları ile şiddetin çocuklar üzerindeki etkileri" konulu  slayt sunum yapıldı.

Kız öğrencileri, cumhuriyetin kurulmasıyla milletvekili, pilot, öğretmen, asker, doktor, avukat ve diğer mesleklerde görev yapan ilk kadınları kıyafetleriyle tanıttı.

Program, okullararası düzenlenen kadına yönelik şiddet konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadına Şiddete Hayır' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement