Kadına Şiddete Karşı, Dövizli Protesto - Son Dakika
Güncel

Kadına Şiddete Karşı, Dövizli Protesto

Kadına Şiddete Karşı, Dövizli Protesto

Samsun'da '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle İstiklal Caddesi'nde toplanan kadınlar, ellerindeki dövizlerle kadına şiddeti protesto etti.

25.11.2014 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle İstiklal Caddesi'nde toplanan kadınlar, ellerindeki dövizlerle kadına şiddeti protesto etti.

Samsun Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi, Anneler Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, İş ve Meslek Kadınları Derneği, CHP İlkadım ve Atakum İlçe Örgünü, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Samsun Şubesi, İşçi Partisi ve Ulusal Kanal Gönüllüleri yetkilileri, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi'nde toplandı. Ellerindeki dövizlerle kadına şiddeti kınayan grup adına açıklama yapan CKD Samsun Başkanı Ferda Mete, şöyle dedi:

"Kadın erkek eşitliği sağlanmadan bu mücadelede başarılı olunamaz. Kadın, eğitim, ekonomi ve siyasal katılım alanlarında güçlendirilmedikçe şiddete maruz kalacaktır. Türkiye'de, 2014'ün ilk 10 ayında 235 kadın, erkekler tarafından öldürülmüş, 88 kadın ve kız çocuğuna tecavüz edilmiş, 499 kadına şiddet uygulanmış, 120 kadın iş cinayetlerinde hayatını kaybetti, 75 kadın ve kız çocuğuna cinsel tacizde bulunulmuştur. Aile Bakanı Ayşenur İslam 'Öldürülen kadınları bize sormayın' diyor. Kime soralım? Her gün binlerce kadın merdivenden düştüğünü söylüyor. Onlara inanıyor musunuz? Görsel medyada veya gazetelerin iç sayfalarında ölümün ve şiddetin olmadığı gün var mı? Günümüzde kadınların evde, sokakta, karakolda gösteri ve yürüyüşlerde karşı karşıya kaldıkları işkence, taciz, dayak ve tecavüz olayları çoğalıyor. Bu tablo sıklıkla işlenen kadın cinayetleri ile daha da derinleşiyor. Ak Parti hükümeti, cinsiyet ayrımcı politikaları, yasaları ve uygulamaları hayata geçirerek, 'En az 3 çocuk' söylemiyle kadınları eve hapsetmekte çocuk gelinleri teşvik etmektedir. Cumhurbaşkanımız daha dün kadın ve erkeğin eşit olmadığını, 'Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir. Tabiatları bünyeleri fıtratları farklıdır' diyor. Cumhurbaşkanımız bu söylemi ile Anayasanın 10. maddesine ve 90.maddesine aykırı olduğunu aklından çıkarmış olmalı ki Anayasayı ihlal ettiğinin farkında değil."

Kadınlar çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadına Şiddete Karşı, Dövizli Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement