Kadına Şiddete Karşı 'Fırça Attılar' - Son Dakika
Güncel

Kadına Şiddete Karşı 'Fırça Attılar'

Kadına Şiddete Karşı \'Fırça Attılar\'

Burdur'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe katılan protokol üyeleri ve kadınlar, 'kadına karşı şiddete bir fırça da sen at' standındaki panoyu boyadı.

08.03.2015 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe katılan protokol üyeleri ve kadınlar, 'kadına karşı şiddete bir fırça da sen at' standındaki panoyu boyadı.

Burdur'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizasyonuyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. Köprübaşı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşe Vali Hasan Kürklü ve eşi Nesibe Kürklü, Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz ve eşi Hülya Ercengiz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru ve eşi Munise Özüdoğru, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe, Burdur Bisiklet Topluluğu ve Aziziye Köyü'nden gelen kadınlar da yöresel kıyafetleriyle renk kattı.

Yürüyüşte, 'Kadın bilmeyene nefs, bilene nefestir', 'Bir kadının eğitimi bir çocuğun, bir toplumun eğitimidir', 'Yeryüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir' ve 'Kadına şiddete hayır' yazılı döviz ve pankartlar taşındı.

Yürüyüş sonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurdan Kamal, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Nurdan Kamal, 8 Mart'ın dünya kadınlarının büyük çaba sarf ederek emeklerini erkeklerle eşitledikleri günün hatırası olduğunu söyledi. Kamal, "Evet, kadın kız evlattır, kadın annedir, kadın eştir ama kadın her şeyden önce insandır. Bugün kadına yönelik sorunları çözmek istiyorsak küçük yaştan itibaren kız- erkek ayrımı yapmadan çocuklarda adalet, merhamet, şefkat gibi insani değerlerin içselleştirilmesi gerekmektedir. Kadına yönelik sorunları çözmek istiyorsak birbirlerini tamamlamak üzere yaratılmış ve insan olma noktasında aynı şeref ve haklara sahip olan kadın ve erkeklerin birlikte yürümesi, birlikte çaba sarf etmesi gerekmektedir" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği etkinliğin sonunda 'kadına karşı şiddete bir fırça da sen at' standına giden protokol üyeleri ve kadınlar oluşturulan panoyu boyadı. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadına Şiddete Karşı 'Fırça Attılar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement