Kadına Şiddete Karşı Yaptığı Bestesini Kalede Seslendirdi - Son Dakika
Güncel

Kadına Şiddete Karşı Yaptığı Bestesini Kalede Seslendirdi

Kadına Şiddete Karşı Yaptığı Bestesini Kalede Seslendirdi

Kadına şiddet ve cinayet olaylarından etkilenerek beste yapan sanatçı Bilal Sönmez, Tokat Kalesi’nden sesini Türkiye’ye duyurmaya çalıştı.

14.11.2015 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadına şiddet ve cinayet olaylarından etkilenerek beste yapan sanatçı Bilal Sönmez, Tokat Kalesi'nden sesini Türkiye'ye duyurmaya çalıştı.

Tokatlı evli ve 2 çocuk babası 53 yaşındaki Bilal Sönmez, kadına şiddet olaylarından etkilenerek beste yaptı. Şarkısını Tokat Kalesi'ne çıkarak seslendiren Sönmez'e kadınlar destek verdi. Kalenin girişinde müzik eşliğinde parçasını seslendiren Sönmez, bir erkek olarak kadına şiddeti reddettiğini söyledi. Kadınların yaşadığı şiddet haberlerini hemen her gün medyada üzüntü ile izlediklerini ifade eden Sönmez, "Zorla güzellik olmaz. Olayların birçoğuna bakıldığında eski eşler şiddete maruz kalıyor. Kadınların yaşadığı bu sıkıntılar hissederek yazdım. Yani bir bayan olsam bende böyle bir şiddet görsem bu duygularımı nasıl aktarabilirim diye böyle bir fikir geldi aklıma" diye konuştu.

Sönmez'in parçasını dinleyen bayanlar "Kadına şiddete hayır" şeklinde slogan atarak yaşanan olaylara karşı tepkilerini dile getirdi.

"KADINA KALKAN ELLER KIRILSIN"

Kadına kalkan eller kırılsın başlığında yazılan bestenin sözleri şu şekilde: "Ayağının altı cennet müjdesi, Dünyada bulunmaz asla bir eşi, canından ediyor erkek cinneti, kadına kalkan eller kırılsın, Ne önü gelir ne de arkası, toplumun kanayan çirkin yarası, hepimizin vardır elbet anası, kadına kalkan eller kırılsın, Saçını süpürge eder yıllarca, cinayete kurban gider hunharca, acı haberleri her gün medyada, kadına kalkan eller kırılsın, Karnında tekmeler attık binlerce, hem ana hem yar oldu bizlere, lanet olsun yüz bin kere, kadına kalkan eller kırılsın, Bunun için mi getirdi dünyaya, dalmadı gözleri derin uykuya, yalvarıyorum ben yüce Allah'a, kadına kalan eller kırılsın." - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadına Şiddete Karşı Yaptığı Bestesini Kalede Seslendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement