Meclis Kadınlar için Turuncuya Boyanacak - Son Dakika
Güncel

Meclis Kadınlar için Turuncuya Boyanacak

TBMM, kadınlara ve kız çocuklarına karşı şiddette dikkat çekmek için turuncu renk kullanımına ağırlık verecek. Meclis binası 16 gün boyunca turuncu renkte aydınlatılacak.

24.11.2015 18:58  Güncelleme: 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddete son verilmesi için başlatılan küresel kampanyalara destek veren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 16 gün boyunca mecliste turuncu renk kullanımına ağırlık verecek.

TBMM'DEN KADINA KARŞI ŞİDDETE TEPKİ

TBMM, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddete son verilmesi için başlatılan "Kadınlara ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddet Son Bulsun" ve "16 Gün Boyunca Dünyayı Turuncuya Boyayalım" temalı küresel kampanyalara destek verecek.

KAMPANYALAR 16 GÜN SÜRECEK

TBMM, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü olan 25 Kasım ile İnsan Hakları Günü olan 10 Aralıkta sona erecek kampanyalar kapsamında, TBMM'de turuncu renk kullanımına ağırlık verilecek.

MECLİS DÜNYA İLE AYNI ANDA TURUNCU OLACAK

Meclis duvarlarına turuncu afişler asılacak, lokantalarında turuncu renk sofra kağıtları kullanılacak ve dünyadaki diğer anıtsal binalar gibi TBMM ana binası da kampanya süresince geceleri turuncu renkte aydınlatılacak.

HER ÜÇ KADINDAN BİRİ ŞİDDET GÖRÜYOR

BM'nin verilerine göre, tüm dünyada kadınların ve kız çocuklarının yüzde 35'i fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kalıyor. AB Temel Hakları Ajansınca yapılan çalışmaya göre, AB'de her üç kadından biri 15 yaşından itibaren cinsel veya fiziksel şiddete maruz kalıyor

Meclis Kadınlar için Turuncuya Boyanacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meclis Kadınlar için Turuncuya Boyanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement