Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü - Son Dakika
Güncel

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Kamu Denetçiliği Kurumu Kadın, Çocuk ve Engelli Ombudsmanı Çakın: "Ülkemizdeki siyasi katılım, üreme sağlığı, eğitim ve istihdam alanlarında toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini gidermeye yönelik etkin politikaların hızla yaşama geçirilmesi, yaşanılabilir bir dünya ve eşit yaşam koşullarına ulaşılması.

25.11.2014 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Denetçiliği Kurumu Kadın, Çocuk ve Engelli Ombudsmanı Serpil Çakın, yaşanılabilir bir dünya ve eşit yaşam koşullarına ulaşılması için tüm kadınların her daim yanında ve destekçisi olacaklarını bildirdi.

Serpil Çakın, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla bildiri yayımladı.

"Sevgiyi, barışı, hak ve adaleti yüceltmek için kadınlarımızın yanındayız" ifadeleriyle başladığı bildirisinde, kadına yönelik her türlü şiddetin yaşam hakkını tehdit ettiğini vurgulayan Çakın, temel insan hakkı ihlali olan kadına yönelik şiddetin toplumu derinden yaralayıp zayıflattığını, aile birliğini zedeleyip, anne ve çocuk sağlığını bozarak halk sağlığı sorunu yarattığına işaret etti.

Çakın, yayımladığı bildiride şu ifadelere yer verdi:

"Bugün, her birimizin kendimizi akıl ve vicdan perspektifinden hareketle her tür ayrımcı tutumdan, şiddet davranışından kaçınmamız için değerlendirdiğimiz gün olsun.

Yapılan araştırmalarda her on kadından üçünün, bir tanıdığı tarafından fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldığı ve mağdur kadınların yüzde 40'ının korktukları için şikayetçi olmadıkları belirtiliyor. Ülkemizin yakın tarihinde de toplumun hafızasına kazınan kadına yönelik şiddet ve bu şiddetin ulaştığı en son boyut olarak kadın cinayetleri kanayan yara durumundadır. Kadına yönelik şiddet, katı töre, gelenek gibi hiçbir gerekçe ile asla meşrulaştırılamaz.

Yaşadığımız zamanın yeni bir dünyaya doğru dönüştüğü, ülkemizin vizyon ve misyonunun farklılaştığı kritik dönemeçte, sahip olduğumuz insani değerleri öne çıkararak, kadınlarımızın sesi olmak, haklarını arama yolunda atacakları her adımda yanlarında olarak,  görev ortaklığında bir arada olmak, övünç değerlerimiz olan kadınlarımızın sorunlarını görmek, bilinçli, sistematik değişim için çaba harcamak için varız.

Ülkemizdeki siyasi katılım, üreme sağlığı, eğitim ve istihdam alanlarında toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini gidermeye yönelik etkin politikaların hızla yaşama geçirilmesi, yaşanılabilir bir dünya ve eşit yaşam koşullarına ulaşılması için tüm kadınlarımızın her daim yanında ve destekçisi olacağız." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement