Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü - Son Dakika
Güncel

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadın cinayetlerine ilişkin davalardaki ceza indirimi uygulamasını protesto etti.

25.11.2015 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadın cinayetlerine ilişkin davalardaki ceza indirimi uygulamasını protesto etti.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan ve aralarında avukatların da bulunduğu platform üyeleri, "Kadın cinayetlerinde saygın tutum indirimi uygulanmasın" yazılı pankart açarak, çeşitli sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan platform başkanı Gülsüm Kav, kadınlara yönelik şiddetin hukuki takipçisi olacaklarını belirterek, her zaman dava takibi için bulundukları adliyeye, protestolarının ifadesi siyah çelenkle geldiklerini söyledi.

Kadın cinayetleri davalarında indirim verildiği sürece adaletin, dolayısıyla kadınların öldüğünü ifade eden Kav, "Bunun birçok örneğini yaşadık. Kadın cinayetlerindeki indirimlerin bize ne kadar zarar verdiği ortada. Takım elbiseyle indirim alınıyorsa kadınlar da takım elbise giyebilir. Biz, kadın cinayetlerinde uygulanan indirimlerin sınırlandırılmasını öneriyoruz" diye konuştu.

Platform üyesi avukatlardan Hatice Temizkan, İpek Bozkurt ve Leyla Süren de mahkemelerde kadın cinayetlerinden yargılanan sanıkların nasıl "iyi hal indirimi" aldıklarına işaret ederek, mahkeme heyetlerinin bu tür davranışlara ceza indirimi uygulamamasını istediler.

Gruptakiler, açıklamanın ardından Adalet Sarayı'nın girişine "Kadın cinayetlerinde indirim uygulanan her gün adalet ölüyor" yazılı siyah çelenk bırakarak dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement