Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü - Son Dakika
Yerel

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, kefen ve gelinlik giyerek hemcinslerine yönelik şiddeti protesto etti.

25.11.2015 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, kefen ve gelinlik giyerek hemcinslerine yönelik şiddeti protesto etti.

Atatürk Meydanı'nda bir araya gelen Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisinin üyeleri, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Dövizler taşıyan ve sloganlar atan kadınlar arasında, gelinlik ve kefen giyenler dikkati çekti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilay Uçar, Türkiye'de ve dünyanın birçok ülkesinde kadınlara bedensel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddet uygulandığını söyledi.

Türkiye'de yaşam hakları cinayetle sonlandırılan kadınların sayısına bakıldığında ortaya "korkunç bir tablo" çıktığını vurgulayan Uçar, "Ülkemizde kasım ayı itibarıyla bu yıl 255 kadının katledilmesi bu tablonun bir göstergesi. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve yaşam haklarının garanti altına alınması için başta devlet kurumları olmak üzere ilgili bütün kurumların ortak bir eylem planı hazırlaması gerekiyor" dedi.

Kadına yönelik şiddet suçlarında tahrik indirimi uygulanmasının kaldırılması ve infaz koşullarının ağırlaştırılmasını istediklerini ifade eden Uçar, bu konudaki yasanın bir an önce çıkartılması gerektiğini kaydetti.

Basın açıklamasının ardından grup, yoldan geçenlere karanfil dağıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement