Kadının Kültüre Katkısı Kağıthane'de Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Kadının Kültüre Katkısı Kağıthane'de Konuşuldu

Kağıthane Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen panelde, kadının kültüre olan katkısı konuşuldu.

07.03.2015 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kağıthane Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen panelde, kadının kültüre olan katkısı konuşuldu. Burada konuşma yapan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kabataş'ta yaşanan şiddet olaylarını kınadığını belirterek, "Kadın hakları diye çokça ortaya çıkanların bu olaylara tepki gösterdiğini hiçbir zaman görmüyoruz. Gerçekten çifte standart bizleri çok üzüyor. Kadın haklarının gerçek savunucusu olalım" dedi.

Kağıthane Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile 'Kültürün Taşıyıcısı Kadın' başlıklı bir panel düzenledi. Kadının kültürün oluşmasındaki katkılarının irdelendiği panele Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, AK Parti Kağıthane İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem Karaköse, Kağıthane Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Nuran Sevinç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Kağıthane Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen panele, yazar Yıldız Ramazanoğlu, Yeryüzü Doktorları 2'inci Başkanı Dr. Havva Sula ve ressam Hülya Yazıcı konuşmacı olarak katıldı. Edebiyat ve Kadın, Siyasi Kültür ve Kadın, Yeryüzünden Kültür ve Kadın Hikayeleri, Sanatın Taşıyıcı Kadın gibi konu başlıklarının yer aldığı panelde, siyasetten, edebiyata, sanattan, yeryüzünün farklı coğrafyalarına kadar geniş bir perspektifte, kadının kültürün oluşmasındaki katkıları irdelendi. Yeryüzü Doktorları 2'inci Başkanı Dr. Havva Sula programda Afrika Ülkelerinde bulunduğu sırada oluşturduğu arşivinden bir sunum yaptı.

"KADIN HAKLARININ GERÇEKÇİ SAVUNUCUSU OLALIM"

Kabataş'ta yaşayan şiddet olaylarını kınayan Başkan Fazlı Kılıç, "İnsan haklarını çok konuşuyoruz ama bugünlerde daha çok kadın haklarının çok konuşuyoruz. Bu günlerde Kabataş'ta sadece kıyafeti sebebiyle linç edilmeye kalkılan bir bayanı, o gün fiili olarak linç etmeye kalkanlar bugünde basın yoluyla bir kez daha linç etmeye kalkıyorlar. Kadın hakları diye çokça ortaya çıkanların bu olaylara tepki gösterdiğini hiçbir zaman görmüyoruz gerçekten çifte standart bizleri çok üzüyor" diye konuştu.

Kadına şiddet konusunda toplumda ki diğer duyarlılıklar konusunda samimi olmak gerektiğine vurgu yapan Başkan Kılıç, "Gerçekçi bir şekilde kadın haklarının savunucu olalım. Gerçekçi bir şekilde insan haklarının savunucusu olalım. Gerçekçi bir şekilde çevreye sahip çıkalım, hayvan haklarının savunucusu olalım. Gerçekçi olalım, gönülden olalım, kalpten olalım. Türkiye bu konuda ciddi mesafeler aldı. Dünyada kadın erkek eşitliği diye konuşuluyor ama Türkiye bunun çok ötesine geçti. Anayasa değişikliği ile kadına pozitif ayrımcılık anayasaya yerleştirildi" ifadelerini kullandı.

Bayanlar program çıkışında yemeğe götürüldü. Bayanlara çiçek ve takı hediye edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadının Kültüre Katkısı Kağıthane'de Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement