Kadınlar Ahşabı İşleyerek Aile Bütçesine Katkı Sağlıyor - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Ahşabı İşleyerek Aile Bütçesine Katkı Sağlıyor

Artvin'in Hopa ilçesinde açılan kursa katılan 20 kadın, ahşap hediyelik eşya üreterek aile bütçelerine katkı sağlıyor.

03.06.2016 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'in Hopa ilçesinde açılan kursa katılan 20 kadın, ahşap hediyelik eşya üreterek aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Hopa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Yüce, AA muhabirine, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü bünyesinde, 20 kadının katılımıyla yöreye özgü ahşap hediyelik eşya üretimi kursu açtıklarını söyledi.

Kadınlara beceri kazandırarak onların iş gücü piyasasına adım atmasını, istihdamını ve aile bütçelerine katkı sağlamasını hedeflediklerini belirten Yüce, kadınları sosyoekonomik hayatın parçası haline getirmek istediklerini kaydetti.

Kadınların meslek öğrenmesine yardımcı olduklarını vurgulayan Yüce, "Kursumuza özellikle ev hanımlarımız yoğun talep gösterdi. Yaklaşık 5 aydır süren kursta ev hanımları, yöreye özgü figürlerin işlendiği hediyelik eşya üretmeye başladı. Ayrıca kursun sonunda tekrar kurs açılmasını isteyenler var. Öğrendikleri meslekle kendi işlerini kurabilecek duruma gelmeleri bizleri son derece mutlu etmiştir." dedi.

Yüce, kadınların kursu başarıyla tamamlayıp atölyelerini kurarak, iş hayatına atılacağına inandığını bildirdi.

Kadınlar projeden memnun

Kursiyerlerden 42 yaşındaki Aynur Sofuoğlu, el becerilerini geliştirmek ve meslek sahibi olabilmek için kursa katıldığını belirterek, "İyi ki kursa katılmışım. İşimi severek yapıyorum, çok mutluyum. Kurs İŞKUR destekli olduğu için hem aile bütçeme katkıda bulunuyorum hem de ahşap oymacılığı sanatını öğreniyorum." diye konuştu.

Mızrap Aksoy ise ilk başlarda erkek işi olarak düşündüğü ahşap oymacılığını, kadınların da yapabileceğini göstermenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kursta ahşaptan araba, ev gibi hediyelik eşyalar ürettiğini anlatan Aksoy, "Bütün kadınlara sesleniyorum, mutlaka kurslara katılsınlar. Hem meslek öğrenirler hem de kendilerini geliştirirler. Kadınların istediklerinde başaramayacağı hiçbir şey yoktur." dedi.

Üç çocuk annesi Fatma Uzun, boş zamanlarını değerlendirmek ve üniversitede okuyan çocuklarının eğitim masraflarının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla kursa katıldığını kaydetti.

Uzun, kurs sayesinde hem meslek öğrendiğini hem de eşyaların satışıyla aile bütçesine katkı sunmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Dilara Çakır da kurs sayesinde hem stres attığını hem de meslek öğrendiğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadınlar Ahşabı İşleyerek Aile Bütçesine Katkı Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı
    20:49 İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı

    İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da birden fazla deprem kaynağının bulunduğunu belirterek, depreme dirençli kentler oluşturulması gerektiğini söyledi. Görür, kentin depreme dirençli ve hazır hale getirilmesi için mikro bölgelemeyle, fay analizi, risk analizi ve risk azaltma çalışmaları yapılması gerektiğini vurguladı.

  • Gaziantep'te kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı okulda yaşatılacak
    20:48 Gaziantep'te kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı okulda yaşatılacak

    Gaziantep'te yaşanan kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı, memleketi Hatay'ın Belen ilçesindeki lisede yaşatılacak. Belen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin adı 'Belen Şehit Emirhan Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi' olarak değiştirildi. Şehidin ailesi, adının okula verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement