Kadınlar Alanlara İndi - Son Dakika
Yerel

Kadınlar Alanlara İndi

Kadınlar Alanlara İndi

Bingöl’de ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ çerçevesinde toplanan kadınlar, yürüyüş ve kitlesel basın açıklaması yaparak, kadınların maruz kaldığı şiddet olaylarına dikkat çekti.

08.03.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' çerçevesinde toplanan kadınlar, yürüyüş ve kitlesel basın açıklaması yaparak, kadınların maruz kaldığı şiddet olaylarına dikkat çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bingöl il başkanlıkları öncülüğünde bir araya gelen çok sayıda kadın, 'Çevlig'den Rojava'ya Kadınlar Gününe Selam Olsun' pankartı taşıyarak Dörtyol'dan PTT kavşağına kadar yürüdü. Burada, MYK üyesi Hüda Kaya'nın da destek verdiği etkinlikte konuşan DBP İl Eşbaşkanı Zeynep Yurtsever, kadına yönelik uygulanan şiddet ve sömürüye dikkat çekti. Türkiye'de her gün beş kadının öldürüldüğünü ifade eden Yurtsever, dünyanın hemen her yerinde kadınların değişik şekillerde şiddete uğradığını ifade etti. Kadınların eğitimden yoksun bırakılarak evlere mahkum edildiğini, ötekileştirildiğini ve zayıflatıp yok edildiğini belirten Yurtsever, "Ayrıca her türlü cinsel, psikolojik ekonomik ve fiziksel şiddetin toplumsal meşrutiyet zemininde geliştirilmesinin teşvik edildiği, cezasız kaldığı bizzat egemen güçler tarafından sistematik olarak uygulandığı coğrafyalarda, politikalar sadece var olan durumu pekiştiriyor. Kadınları katleden yok sayan bu uygulamalara erkekler arasında dayanışmalarla yapılan toplumsal sözleşmelere cinsel, sınıfsal ve ulusal sömürüye hayır diyoruz. Bugün burada olduğu gibi biz kadınlar katliam, tecavüz, sömürü ve ötekileştirilmelere karşı alanlardayız. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadın özgürlük mücadelesinin her türlü saldırıya karşı çözüm ve ortaklaşma adına kadınların örgütlendiği bir gündür. Bugünün kadının bilinen kültürüne, kimliğine, özgürlüğüne ve iradesine karşı açılan elim savaşlara karşı bir aradayız" dedi.

Kitle yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlar Alanlara İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement