Kadınlar Günü'nde Kadın Kültür ve Spor Merkezi'nde Etkinlik Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Kadınlar Günü'nde Kadın Kültür ve Spor Merkezi'nde Etkinlik Düzenlendi

Kadınlar Günü\'nde Kadın Kültür ve Spor Merkezi\'nde Etkinlik Düzenlendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde bir program düzenlendi.

08.03.2016 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi'nde bir program düzenlendi.

Düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra Genel Sekreter Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, bazı daire başkanları, kadın sivil toplum kuruluşu üyeleri ile çok sayıda kursiyer katıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen program sırasında konuşan Çakır, "Bugün çok önemli bir gün. Günümüzde kadına şiddet çok fazla tartışılmakta. Kadına şiddetin insanlık dışı, alçaltıcı olduğuna inanıyorum. Şiddetin küçüğü, büyüğü olmaz bizim inancımız, toplumumuz, değerlerimiz kadını her şeyin üzerinde tutmuştur. Bu günler sizlerle bir araya gelmemize vesile oluyor. Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımızın sosyal, sanatsal faaliyetlerde bulunabilecekleri alanları oluşturmaya gayret gösterdik. Malatya'mızda böyle alanların olmaması ciddi bir eksiklikti ama bizim hedefimiz bütün bölgelerde bütün semtlerimizde hanım kardeşlerimizin faydalanabileceği, eğitim alabileceği kursların düzenlendiği alanları oluşturmak" şeklinde konuştu.

Kernek Külliyesi'nde kadınlara yönelik etkinliklerin düzenleneceğini ve buranın yakında hizmete gireceğini belirten Çakır, öte yandan yaşam merkezini de kısa zaman içerisinde hizmete sunacaklarını aktardı. Çakır, "Malatya'mıza Türkiye'ye örnek olacak bir yapıyı daha kazandırmış olacağız. Bu hizmetlerimizin yanında bir çok mahallemizde eğitim merkezlerimiz bulunmakta. Bu merkezlerimizde de kadınlarımız bir çok alanda eğitim almaktalar. Belediye olarak yapmış olduğumuz fiziki yatırımlar elbette önemli ama insana dokunmak, gençlere dokunan hanım kardeşlerimizin istifade edebileceği alanları oluşturmak, onlarla ilgili kültürel faaliyetler yapmak esas belediyeciliğin özü, temeli budur. Dolayısıyla bunu her bölgede yapma gayreti içerisinde olduk" diye konuştu.

Çakır'ın konuşmasının ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla pasta kesimi yapıldı. Pasta kesiminin ardından Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi kursiyerlerinden Dr. Seda Kutsalçelik, Dr. Semra Tutak Karagöz, Esra Şahin, Eylül Sezar ve Şükran Özadalı'ya kurslarda göstermiş oldukları başarıdan dolayı kristal plaket ve çiçek Çakır tarafından verildi. Program sonunda Çakır, merkezde bulunan kadınlara karanfil dağıttı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlar Günü'nde Kadın Kültür ve Spor Merkezi'nde Etkinlik Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement