Kadınlar Hentbol Süper Ligi - Son Dakika
Spor

Kadınlar Hentbol Süper Ligi

Kadınlar Hentbol Süper Ligi

Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde, şampiyonluk düğümü çözüldü.

30.05.2015 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadınlar Hentbol Süper Ligi'nde, şampiyonluk düğümü çözüldü. Son üç yılın şampiyonu Muratpaşa'yı deplasmanda mağlup ederek, seriyi 3-1' e getiren Yenimahalle Belediyespor, ipi göğüsledi ve tarihinde ilk defa şampiyonluğa ulaştı.

Sezona damga vurarak mücadele ettiği tüm kupalarda zafere ulaşan Yenimahalle Belediyespor, ismini hentbol tarihine altın harflerle kazıdı. Sezona teknik direktör Yrd. Doç. Dr. Serdar Eler'in komutasında, Süper Kupa moraliyle başlayan Başkent temsilcisi, Spor Toto Türkiye Kupası'nı da kazanarak büyük bir başarı elde etti.

"DMITROVIC DAMGA VURDU"

Muratpaşa Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı, Özgür Benli ve Savaş Yüksek yönetti. Şampiyonu belirleyen mücadeleye Yenimahalle Belediyespor, Anca, Lenche, Esra, Marina Tantaskaya, Yeliz, Chumak ve Dmitrovic yedilisiyle çıktı. Maça baskılı başlayan Muratpaşa, ilk dakikaları hem skor hem de oyun olarak önde geçti. Ancak çabuk toparlanan Yenimahalle Belediyespor, Dmitrovic'in üst üste bulduğu gollerle maçta dengeyi sağladı. Heyecanın ve gerilimin bir saniye olsun düşmediği karşılaşmada takımlar soyunma odasına 18-18 eşitlikle girdi. İkinci devrenin başlamasıyla beraber Muratpaşa ev sahibi avantajı kullanmaya başladı. Seyircisinin desteğini arkasına alan Antalya temsilcisi, aradaki farkı 4'e kadar çıkardı. Maçın kırılma anı ise Yenimahalle Belediyespor teknik adamı Serdar Eler'in aldığı mola oldu. Bu moladan sonra Yenimahalle, kısa süre içerisinde farkı kapattı ve öne geçmesini bildi. Son dakikaları takımındaki tecrübeli ve yıldız isimlerin ön plana çıkmasıyla daha rahat geçen Başkent temsilcisi, karşılaşmayı 35-33 kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Marina Dmitrovic'in 12 golle yıldızını parlattığı maçta, Chumak 7, Marina Tantaskaya ise 6 golle şampiyonluk maçının yıldızları oldular.

"YENİMAHALLE'DEN ANTALYA ÇIKARMASI"

Ankara'nın uzun süren şampiyonluk hasretine son verildiği karşılaşmaya, Yenimahalle Belediyesi adeta çıkarma yaptı. Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Başar Bal ve Yaşar Neslihanoğlu'nun yanı sıra 2 otobüs taraftar da takımlarını yalnız bırakmadı.

"HENTBOLUN YENİ ADRESİ YENİMAHALLE BELEDİYESİ"

Bu sezon oynadıkları 8 karşılaşmada rakibine sadece bir kez boyun eğen Başkent temsilcisi, 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 kupa zaferiyle kadın hentbolunda rüzgarı değiştirdi ve dikkatleri Ankara'ya çekmeyi başardı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kadınlar Hentbol Süper Ligi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement