Kadınlar Hentbol Süper Ligi - Son Dakika
Spor

Kadınlar Hentbol Süper Ligi

Kadınlar Hentbol Süper Ligi

Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde 2015-2016 sezonun ilk haftası, Kastamonu ve Yenimahalle Belediyeleri arasında oynanan karşılaşmayla tamamlandı.

18.09.2015 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadınlar Hentbol Süper Ligi'nde 2015-2016 sezonun ilk haftası, Kastamonu ve Yenimahalle Belediyeleri arasında oynanan karşılaşmayla tamamlandı. Deplasmanda Kastamonu'ya konuk olan Yenimahalle Belediyespor sürpriz yapmadı ve favori olarak çıktığı karşılaşmadan 36-29'luk galibiyetle ayrılarak lige kayıpsız başladı.

YELİZ'E "ÖZEL" ÖNLEM

Kastamonu Atatürk Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı, Ankara bölgesi hakemlerinden Murat Çelik ve Cengiz Ömer yönetti. Yenimahalle Belediyespor mücadeleye, damalı sarı-mavi formayla ve Anna, Yeliz, Esra, Marina, Lenche, Olga ve Anita yedilisiyle çıktı. Teknik patron Serdar Eler, takımını sahaya alışılageldik şekilde 6-0 savunma ile çıkarırken, Kastamonu, Yenimahalle kaptanı Yeliz Özel'e "özel" önlem alarak karşılaşmaya başladı.

Maça oldukça hızlı giren ve yaptığı şok hücumlarla rakibinin dengesini bozan son şampiyon, maç boyunca üstünlüğü elden bırakmadı. Karşılaşmanın 20. dakikasına gelindiğinde farkı 10 sayıya kadar çıkaran Başkent temsilcisi, bu dakikadan sonra rölantiye aldığı maçın ilk yarısını 20-13 önde kapattı.

İKİNCİ YARIYA SERDAR ELER DAMGA VURDU

İkinci devrede toparlanan ve farkı azaltmaya başlayan Kastamonu'ya son darbeyi Yenimahalle Teknik Adamı Serdar Eler indirdi. Yaptığı ustaca hamlelerle dünyaca ünlü satranç ustası Garri Kasparov'u anımsatan Eler, rakibinin hamlelerine anında karşılık verdi ve Kastamonu'yu adeta "mat" etti. Polonyalı yeni transfer Anna kalesinde kritik kurtarışlara imza atarken, kendisinden beklenilen patlamayı yaptı. Duygu savunmada takımını orkestra şefi edasında yönetirken, Olga attığı 10 golle takımın skor yükünü çeken oyuncu oldu. Kaptan Yeliz 6, Esra 5 ve Anita ise attığı 4 golle karşılaşmada öne çıkan diğer isimler oldu.

ŞANIMIZA YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE İLERLEMEK İSTİYORUZ

Güçlü rakipleri karşısında galibiyete ulaştıkları için mutlu olduklarını dile getiren Eler, "Kastamonu, oturmuş kadrosunun üstüne yaptıkları transferle son derece tehlikeli bir rakip, en çok çekindiğimiz deplasmanda galibiyete ulaşmaktan dolayı son derece keyifliyim. Maçın hafta içi oynanması nedeniyle tribün baskısı olmaması da işimizi kolaylaştırdı" dedi.

Lige galibiyetle başlamanın da önemli olduğunun altını çizen Eler, "Lige galibiyetle başlamak önümüzdeki haftalar öncesi oldukça önemliydi. Geri kalan maçlara şanımıza yakışır bir şekilde sahaya çıkarak puanları toplamaya devam edeceğiz. Oyuncularıma güvenim tam" diyerek sözlerini tamamladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kadınlar Hentbol Süper Ligi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement