Kadınlara Lisinia'da Kanser Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Kadınlara Lisinia'da Kanser Eğitimi

BURDUR'daki Lisinia Doğa Proje Alanı'nda kadınlara kanser hastalığı hakkında bilgi verildi.

23.11.2016 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURDUR'daki Lisinia Doğa Proje Alanı'nda kadınlara kanser hastalığı hakkında bilgi verildi.

Isparta'nın Gönen İlçesi'ne bağlı Güneykent Beldesi'ndeki kadınların kanser hastalığına karşı bilinçlendirilmesi amacıyla çalışma başlatıldı. Bu kapsamda kadınlar Burdur'a bağlı Karakent Köyü yakınlarındaki Lisinia Doğa Proje Alanı'na getirilerek eğitim verildi. Burada proje sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca tarafından kadınlara kanser hastalığına ilişkin yapılan çalışmalar anlatıldı.

Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, ablasını kanserden kaybettiğini belirtirken, beldedeki kadınlarda özellikle meme kanserine sık rastlandığını vurguladı. Çocukların öksüz kalmaması için bölgedeki kadınları her yıl KETEM'e gönderip kanser taraması yaptırdıklarını kaydeden Başkan Gözgün, "Güneykent'e sağlık ekiplerini getiriyoruz, sunum yapıp eğitim veriyorlar. Isparta'ya götürüp orada tekrar tarama yapıyorlar. Güneykent'te bu noktada bazı adımlar attık ve bir farkındalık oluşturduk. Bizim yaptığımız sadece eğitim ve taramalar. Lisinia Doğa Projesi de bu konuda farkındalık oluşturan yer. Öztürk Sarıca da benim gibi yaralıydı. Bir tarafı acıyordu. Bundan sonra hiç kimsenin canı yanmasın, acımasın düşüncesiyle bu projeye imza attı" dedi.

Lisinia Doğa Proje sorumlusu Öztürk Sarıca da ailesinden pek çok kişiyi kanser hastalığından kaybettikten sonra bu projeye başladığını anlattı. Sarıca, "Kansere çare olmak için yapmadık bu projeyi, 'insanlar nasıl kanserden uzak kalabilir' diye yaptık. Kanser olduktan sonra iş şarlatanlara kalıyor. 'Şu kansere iyi geliyor, bu kansere iyi geliyor' diye çıkıyorlar. Öyle bir şey yok. Yaşam uzatılabiliyor ama kanseri tamamen yenebilme gibi bir şansımız yok. Dolayısıyla kanser olmamanın yolları konusunda yıllardan beri çalışıyoruz. Bunun tamamı doğal üretimden ve doğanın bozulmamasından geçiyor. Yıllardır yaptığımız çalışmalar bunun üzerinedir. Okullarda kanser eğitimleri vererek yol almaya çalışıyoruz. İnsanlar çok hızlı şekilde kanser olabiliyor. Doğadaki her türlü bozulmuşluğun insanları kanser ettiğini gördük ve bunun üzerinde çalışmaya başladık" diye konuştu. Eğitim çalışması kapsamında kadınlar Lisinia Doğa Proje alanını da gezdi. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadınlara Lisinia'da Kanser Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement