Kadınlara Yönelik Uygulamalı Cenaze Hizmetleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Kadınlara Yönelik Uygulamalı Cenaze Hizmetleri

Tekirdağ'da, kadınlara yönelik cenaze hizmetleri kursu açıldı. Tekirdağ merkez Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi'ndeki cenaze hizmetleri kursuna 50 kadın katılıyor.

10.03.2015 14:30  Güncelleme: 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ merkez Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi'ndeki cenaze hizmetleri kursuna 50 kadın katılıyor. İlçe Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda verilen kursta öncelikle kursiyerlere, cenazelerin yıkanmasından defin işlemlerine kadar yapılacaklar anlatılıyor. Daha sonra ise cansız manken üzerinde uygulamalı eğitim veriliyor.Kadınlar, kurs sayesinde bir cenazenin İslami şartlara göre nasıl defnedileceğini öğreniyor.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sene başından itibaren kadınların cenaze defin işlemleri için kurs açılması talebinin olduğunu ve bu istekleri dikkate aldıklarını belirtti.İslami şartlara göre, ölen bir kadının, kadınlar tarafından yıkanması gerektiğini ve vatandaşların da bu konuya büyük hassasiyet gösterdiğini ifade eden Aydın, şöyle konuştu, "Erkek gassallar çok olduğu için kursu sadece kadınlara yönelik düzenledik. 'Her canlı ölümü tadacaktır' ayetinden hareketle kursun önemli olduğunu düşünüyoruz. Eğitimler, 4 hafta sürecek. Vefat eden bir kadın nasıl yıkanır, kefenlenir, defnedilir bunları öğretiyoruz. Kişiler bir akrabasını, yakınını, komşusunu yıkamak zorunda kalabilir. Bunun için bunları İslami emirleri yerine getirerek yapması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu da bir hizmet olarak düşündüğümüz için kursumuzu açtık. Kursumuza 50 kişi katıldı."

Kursiyerlerden Nazan Tırpancı ise Kuran kursu eğitmenliği yaptığını, kursa gelmekteki amacının öğrendiği bilgileri öğrencileriyle paylaşmak olduğunu kaydetti.

Kadınlara Yönelik Uygulamalı Cenaze Hizmetleri
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kadınlara Yönelik Uygulamalı Cenaze Hizmetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement