Kadınlardan İmece Usulü Mezarlık Temizliği - Son Dakika
Güncel

Kadınlardan İmece Usulü Mezarlık Temizliği

Kadınlardan İmece Usulü Mezarlık Temizliği

Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde, Büyükşehir Yasası'ndan önce köy statüsünde olan bir mahalle muhtarının cami minaresinden yaptırdığı anons, kadınları harekete geçirdi.

03.03.2016 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde, Büyükşehir Yasası'ndan önce köy statüsünde olan bir mahalle muhtarının cami minaresinden yaptırdığı anons, kadınları harekete geçirdi. Bakımsız olan mezarlık, imece usulü hep birlikte temizlendi.

Bigadiç'in Adalı Köyü Mahallesi'ndeki mezarlıkta yıllardır temizlik yapılmaması sonucu bakımsız olması üzerine Muhtar Hasan Cici, kadınlarla çalışma yaptı. Önce cami minaresinden anons yaptıran Muhtar Cici, imece usulü kadınlarla mezarlıkta temizlik yapacaklarını duyurdu. Anonsu duyan kadınlar kazma, kürek, orak, balta ve çapa gibi malzemeleri eline geçirerek köy meydanına koştu. Ardından kabristanın yolu tutuldu. Bakımsızlıktan uzayan otlar kesildi. Alana atılı çöpler toplandı. Kaplumbağa gibi mezarlıkta bulunan bazı hayvanlar ateşe verilen çöplerin alevi ya da dumanından etkilenmemesi amacıyla daha uygun alanlara bırakıldı. İmece usulü yapılan temizlik sonrası mezarlık yeni bir görünüme kavuştu.

Temizliği tamamlayan kadınlar, muhtar bir düdük öttürdüğünde 7'den 70'e köy meydanında toplandıklarını, köyde hiç bir dargınlık görülmediğini söyledi. - Bigadiçbalıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadınlardan İmece Usulü Mezarlık Temizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement