Kadınlardan Karikatüre Tepki - Son Dakika
Yerel

Kadınlardan Karikatüre Tepki

Kadınlardan Karikatüre Tepki

Batman Düşünce ve İnanç Platformu Kadın Komisyonu, Özgür Gündem gazetesinde yer alan ve Peygambere hakaret edildiği iddia edilen karikatüre tepki gösterdi.

15.03.2016 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düşünce ve İnanç Platformu Kadın Komisyonundan karikatür tepkisi

Memur-Sen Batman Şubesi binasında bir araya gelen Batman Düşünce ve İnanç Platformu Kadın Komisyonu, Özgür Gündem Gazetesi'nin Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatür yayımlamasına yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Açıklamada, Fransızların Peygamber ve din düşmanı olan Charlie Hebdo dergisinin yerini Türkiye'de Peygamber ve din düşmanı olan Özgür Gündem Gazetesi, Renald Luzier (Luz) yerini de Halil İncesu'nun aldığı belirtildi.

Basın açıklamasını Düşünce ve İnanç Platformu Kadın Komisyonu adına Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Nebahat Doğu Kurt okudu.

Peygamberimize yapılan hakareti lanetlediklerini söyleyen Kurt, "Kürdistan'da İslam düşmanlığı içerisinde olan alçak zihniyet içinde boğulduğu cehaletin ve karanlığın faturasını her seferinde İslam'a kesmekle güya kendilerine çağdaşlık payesi vermektedirler. Fırsat buldukları her an kinlerini açığa vurmaktan çekinmeyen bu melun zihniyet sahipleri son olarak Özgür Gündem adlı gazetede, Peygamber Efendimizin (sav) 'Cennet annelerin ayakları altındadır' Hadis-i Şerifine atıfta bulunarak terbiyesizlik yapma hadsizliğinde bulundular. Halil İncesu adlı karikatüristin çizimiyle yapmış olduğu bu hakaretin, Fransa'da Charlie Hebdo Dergisi'nin Efendimiz'e (sav) yaptığı hakaretten aşağı kalır yanı yoktur. Kısaca Fransızların Peygamber ve din düşmanı olan Charlie Hebdo Dergisi'nin yerini Türkiye'de Peygamber ve din düşmanı olan Özgür Gündem gazetesi, Renald Luzier (Luz) yerini de Halil İncesu almıştır" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kadınlardan Karikatüre Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement