Kadınlar, Nizip'teki Konteyner Kenti Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Kadınlar, Nizip'teki Konteyner Kenti Ziyaret Etti

"Savaşın Mağdur Ettiği Kadınlar" konulu panel kapsamında Gaziantep'e giden kadınlar, Nizip ilçesindeki konteyner kenti ziyaret etti.

11.11.2014 18:01  Güncelleme: 20:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Sare Aydın Yılmaz ve dernek üyesi kadınlar, Nizip ilçesinde Suriyelilerin barındığı konteyner kenti ziyaret etti.

"Savaşın Mağdur Ettiği Kadınlar" konulu panel kapsamında Gaziantep'e gelen kadınlar, AFAD İl Müdürü Sinan Atakan'dan brifing aldıktan sonra çadır kentte meslek kurslarının verildiği merkezi gezdi. Kursiyerlerin yaptığı çalışmaları inceleyen Yılmaz ve beraberindekiler, Suriyelilerle bir süre sohbet etti.

Sığınmacıların yaptığı resimlerden oluşan sergiyi de gezen heyet, aileleri kaldıkları konteynerlerde ziyaret etti. Suriyeli bir kadının ülkesinde yaşadıkları sıkıntıları anlattığı sırada duygulandıkları gözlenen heyettekiler, Suriyeli bazı ailelere ve çocuklara da çeşitli hediyeler verdi.

KADEM Başkanı Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki yaşanan drama, özellikle kadın ve çocukların yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Suriye'deki iç savaşın verdiği mağduriyetin bütün yükünün Türkiye Cumhuriyeti'nin sırtında olduğunu belirten Yılmaz, "Türkiye'de Suriyelilere hizmet verilen bu kamp, mağduriyetin görülmediği, sosyal ihtiyaçlarından sağlığa kadar olan tüm ihtiyaçların giderildiği ortam olarak hazırlanmış. Yardımlar nedeniyle Türkiye'ye teşekkür etmek yetmiyor. Biraz daha Türkiye'nin sırtındaki yükü almaları ve biraz da ülkelerinin kapılarını sığınmacılara açmaları gerekiyor'" dedi.

Gerçekleştirdikleri ziyaretler ve düzenledikleri panellerle ulusal ve uluslararası kamuoyunu Suriyeli sığınmacılar hakkında bilgilendirmeye ve dikkat çekmeye çalıştıklarını anlatan Yılmaz, aralarında bulunan BM temsilcilerine teşekkür etti.

Görüştükleri Suriyelilerin verilen hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdiklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Burası ne kadar güzel olursa olsun, Suriyeli misafirler için bir vatan, bir yurt değil. Görüştüğümüz Suriyeliler, yapılan hizmetlerden dolayı çok memnun ve Türkiye'ye olan minnettarlıklarını her defasında bizlere anlatıyorlar. Savaş ne zaman bitecek bilmiyoruz ama KADEM olarak bu savaşın meydana getirdiği sorunları çözmek ve yaşayacak bir ortama, ortak bir kültürün oluşumuna katkı sağlamak istiyoruz."

Heyete, Nizip Konteyner Kent Müdürü Halil Kendirci, Nizip Çadır Kent Müdürü Mahmut Alagöz, AFAD ile Kızılay yetkilileri de eşlik etti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadınlar, Nizip'teki Konteyner Kenti Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement