Milli Savunma Bakanlığı "Kadınların Askere Alınacağı" İddiasını Yalanladı - Son Dakika
Güncel

Milli Savunma Bakanlığı "Kadınların Askere Alınacağı" İddiasını Yalanladı

Milli Savunma Bakanlığı, "kadınların gönüllülük esasına göre askere alınacağına" ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

28.03.2016 16:24  Güncelleme: 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı yazılı ve görsel basın organlarında, "kadınların da gönüllülük esasına göre askere alınacağına" ilişkin haberlerin yer aldığı belirtildi. Açıklamada, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı, Milli Savunma Bakanlığında konu hakkında bir çalışma bulunmadığı bildirildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İDDİALARI YALANLADI

Dün ortaya atılan iddialara göre kadınlar için getirilmesi öngörülen askerlik sisteminin, gönüllülük esasına göre uygulanması üzerinde duruluyordu. Kadınların mevcut sürelerde değil, temel askerlik eğitimini esas alan kısa süreli askerliği, bu esasa göre yapabileceği belirtiliyordu. Ancak bugün Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada iddialar yalanlandı.

Milli Savunma Bakanlığı "Kadınların Askere Alınacağı" İddiasını Yalanladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Savunma Bakanlığı 'Kadınların Askere Alınacağı' İddiasını Yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • chpli34: ben askere gitmedim parasını verdim yapmadım yapamazdım rakisiz duramam 4 12 Yanıtla
  • GERÇEKÇEK: Bu kendi keyfinize göre çıkarttığınız iç savaş ortamından dolayı erkekler dahi savaşa gitmiyor değil ki kadın mı gidecek :) 7 6 Yanıtla
  • T.C.: giderdim her türlüüüü !!! 4 3 Yanıtla
  • vatandaş: avrupa böyle bir kanunu uygulayacaksınız demişse ileride uygulanır haydi kızlar askere.bu alıştırma halkın nabızı tutmaktır 3 1 Yanıtla
  • kemalist: askere gitmedim tecilliyim hep kadınlar askere gitseydi bende peşlerinden giderdim 0 4 Yanıtla
  • Hansel: böyle bişe olsa yeniden askere giderdim çat çat :D 0 3 Yanıtla
  • vatandaş: ben televizyonlarda orduda kadın asker görüyom bunlar fotomontajmı yoksa 1 1 Yanıtla
  • MEMO: DİKKAT EDİN BAKANLAR NE DERSE TERSİ ÇIKIYOR ZAM YOK ZAM VAR SEÇİM YOK SEÇİM VAR ETE SÜTE ZAM YOK ZAM VAR NE DRESE TERSİ İDDA OLSA ÇOK PARA KAZANIRIZ BUNLARIN SAYESİNDE YA 1 1 Yanıtla
  • teneke chp: son dakka yalanı 2 0 Yanıtla
  • pirsusi: üç gündür tüm haber siteleri hava atıyordu. kursaklarında kalmış 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Muhalefet partileri popülizmin sonu yok
    14:17 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Muhalefet partileri popülizmin sonu yok

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı konuşmada, muhalefet partilerinin vaatlerinde popülizmin sonu olmadığını belirterek, Ankara ve İstanbul'da yapılan vaatlerin büyük bir kısmının gerçekleştirilemediğini söyledi. Tekin, ayrıca seçim sürecindeki adayların tavrını değerlendirerek, memleketin çıkarlarını önemseyenlerin her zaman kazanacağını vurguladı.

  • Antalya'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı
    14:15 Antalya'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı

    Antalya'da Muratpaşa Mahallesi'ndeki bir ikamette uyuşturucu madde imal edildiği ve satılacağı ihbarı üzerine yapılan operasyonda 1 milyon 520 bin kullanımlık 245 adet A4 kağıdına emdirilmiş sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 3 şüpheli yakalandı. Ele geçirilen A4'ün, kullanım adedi olarak Antalya'da bugüne kadar ele geçirilen yüksek miktar olduğu belirtildi.

  • Erzincan'da uyuşturucu ticareti yapan zanlılardan biri tutuklandı
    14:14 Erzincan'da uyuşturucu ticareti yapan zanlılardan biri tutuklandı

    Erzincan'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan K.E. ve M.D. isimli zanlılardan M.D. tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları çalışmada zanlıların araç ve ikametinde 285 sentetik ecza maddesi ele geçirdi.

  • Şanlıurfa'da dereye kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor
    14:14 Şanlıurfa'da dereye kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor

    Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, dereyi geçerken yükselen suya kapılıp kaybolan 13 yaşındaki çocuğun arama çalışmaları 7. gününde de devam ediyor. AFAD ekipleri ve bölgedeki vatandaşlar, su altında ve su yüzeyinde arama yaparak çocuğu bulmaya çalışıyor. Çalışmalar, Mardin il sınırında yoğunlaştırıldı.

  • Kırıkkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    14:14 Kırıkkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Kırıkkale'de 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Vali Mehmet Makas başkanlığında İl Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçim sürecinin huzur ve güven ortamında geçmesi için alınan tedbirler, seçim günü yapılacak işlemler ve riskli durumlar değerlendirildi. Vali Makas, toplantıda her türlü tedbirin alındığını belirterek, sonuçların Kırıkkale ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

  • Çin yapımı yeni enerjili araçlar Avrupa pazarında popülerlik kazanıyor
    14:13 Çin yapımı yeni enerjili araçlar Avrupa pazarında popülerlik kazanıyor

    Hollanda'da Çin yapımı elektrikli araç sayısı son üç yılda beş kat arttı. BYD Louwman'ın Genel Müdürü, BYD'nin Avrupa pazarında önemli bir rakip olduğunu belirtti. Avrupa'nın elektrifikasyona geçişiyle yeni enerjili araçların parlak bir geleceği bekleniyor.


Advertisement