Kadınların El Emeği Göz Nurları Görücüye Çıktı - Son Dakika
Yerel

Kadınların El Emeği Göz Nurları Görücüye Çıktı

Kadınların El Emeği Göz Nurları Görücüye Çıktı

Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2014-2015 eğitim öğretim yılında merkez, köy, kasabalardaki kurslarda işlenen el emeği göz nuru sanatların sergisi Niğde Hüdavent Hatun Düğün salonunda sanatseverlerin ve vatandaşların hizmetine sunuldu.

04.06.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2014-2015 eğitim öğretim yılında merkez, köy, kasabalardaki kurslarda işlenen el emeği göz nuru sanatların sergisi Niğde Hüdavent Hatun Düğün salonunda sanatseverlerin ve vatandaşların hizmetine sunuldu.

El emeği göz nuru sergi açılışına Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, İl Milli Eğitim Müdür H. İbrahim Yaşar, İşkur Müdürü Mustafa Toköz, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Altunok, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Serginin kurdelesi kesiminden sonra halk eğitim müdürlüğünün açtığı el emeği göz nuru sergi gezildi.

Niğde merkez halk eğitim müdürlüğünün 2014-2015 eğitim öğretim yılında merkez, köy, kasaba ve mahallelerimizdeki kurslarımızda hazırlanan el emeği göz nuru sanatlarımızdan seçme bir sergi açtık. Bu yıl tahminen 12 bin 500 kursiyere ulaştık. Hayat boyu öğrenme katılımlarımız 2,8 seviyesindeydi. Bu yıl tahminen 5 civarının geçtik. Bu yıl Türkiye ortalamasının üzerin çıktık. Amacımız bu kurslarımızı daha çok artırmak. Milli Eğitim faaliyetleri içerisinde Halk Eğitim Merkezlerinin yeri ve önemi büyüktür. "Yediden Yetmişe Eğitim" ilkesine göre hareket eden Halk Eğitim merkezlerinde, iyi insan iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bizler Halk Eğitim Merkezi olarak açtığımız bu kurslarda bize her zaman destek olan Sayın Valimize, kurs açmamız için bizi sürekli teşvik eden İl Milli Eğitim Müdürümüze, kurslarımız için okullarını açan okul müdürlerime, kurs öğretmenlerime halk eğitimde çalışan tüm mesai arkadaşlarıma, tüm kursiyerlerimize ve değerli Niğde halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun; "Bugün Niğde halk eğitim merkezimizin bir yıllık süreyle açmış olduğu kursların hasadı için burada bulunuyoruz. Birbirinden güzel el emeği göz nuru eserler ve sanatlar var. Kadınlarımızın kabiliyetlerini iyi kullandıklarında ne kadar becerikli olduklarını ve ne kadar ürün ortaya çıkardıklarını görüyoruz. Biraz önce sergide bir nişan tepsisi gördüm ve hayatımda böyle güzel bir nişan tepsisini burada gördüm. Tepsi içerisine yüzüklerin konulacağı yerler yapılmış, makasların konulacağı yerler düşünülüp yapılmış. Bunları düşünürsek halk eğitimler artık kendilerini aştılar. Önceleri klasik ürünler yapılıyordu, yenilikçi ürünlerin çok fazla olduğunu gördüm. Buda Niğde halk eğitimin artık kendini aştığını gösteriyor. Halk eğitim müdürlükleri hayat boyu öğrenmenin en önemli enstrümanlarından biri olduğunu burada da gösteriyor. Kadınlarımızın emeğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bizim gibi ülkelerde muhasır medeniyetlere ulaşmanın olmazsa olmaz şartı kadınların emeğinin israf edilmemesidir. Bizde burada birbirinden değerli eserleri arkadaşlarla beraber görmüş olduk. Ben buradan bütün kursiyerlerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Çok güzel bir sergi olmuş. Hasat şanına yakışır bir şekilde olmuş" diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınların El Emeği Göz Nurları Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement