Kadınların Gittiği Kurs Atılan Molotof Nedeni ile Kullanılamaz Hale Geldi - Son Dakika
Güncel

Kadınların Gittiği Kurs Atılan Molotof Nedeni ile Kullanılamaz Hale Geldi

Kadınların Gittiği Kurs Atılan Molotof Nedeni ile Kullanılamaz Hale Geldi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan Aile Destek Merkezi, IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto eden göstericilerin molotof kokteyli ile saldırısı sonucu kullanılamaz hale geldi.

16.10.2014 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan Aile Destek Merkezi, IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto eden göstericilerin molotof kokteyli ile saldırısı sonucu kullanılamaz hale geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçede eski Hükümet Konağı olarak kullanılan taş binanın GAP İdaresi desteği ile Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak Aile Destek Merkezi olarak kullanıldığını söyledi. Kaymakam Ermiş, "Orada 160 kadın kursiyerimize değişik kurslar veriliyordu. Amaç illerdeki istihdama yardımcı olmak girişimcilik ruhunu kazandırmak ve evlerine bir gelir getirmelerini sağlamaktı. Burada çok farklı kurslar vardı. Giyim, dikiş nakış, bilgisayar, İngilizce, Kur'an-ı Kerim okuma yazma, kuaförlük gibi kurslarımız vardı. Ancak, gösterilerde merkezimizde molotof kokteylleri ile yakıldı. Buraya gelen kadınlar Kızıltepeli kadınlar, yani bunlar neticede Kürt kadınları. Kadınlara özgürlük, kadınlara ekonomik özgürlük diyoruz ama bazı şeyler lafta kalıyor. Allah daha büyük kazalardan belalardan korusun. Bugüne kadar 800 kursiyer orada eğitim gömüştü. Hasar olarak alt katın tamamı yanmış ve kullanılamaz durumda. Zarar tespit komisyonu orada zararı tespit edecek tekrar orayı eski haline getirmeye çalışacağız" dedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadınların Gittiği Kurs Atılan Molotof Nedeni ile Kullanılamaz Hale Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement