Kadınların Sağlık Eğitimleri Sürüyor - Son Dakika
Sağlık

Kadınların Sağlık Eğitimleri Sürüyor

Kadınların Sağlık Eğitimleri Sürüyor

Diyarbakır'da Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında Vehbi Koç İlkokulu'nda Kayapınar İlçesindeki kadınlara 'kadın sağlığı eğitimi' verildi.

04.06.2015 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği himayesinde, Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy Koordinatörlüğünde, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında Kayapınar Vehbi Koç İlkokulu Toplantı Salonunda, Kayapınar İlçesi'ndeki kadınlara eğitim verildi.

Programa Vali Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un yanı sıra Kayapınar Kaymakamı Süleyman Yıldırım'ın eşi Selda Devrim Yıldırım, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. İnci Sobi Yavaş ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

Programda bir konuşma yapan Hülya Aksoy, projeyi kadınlarımızı kendi sağlıkları konusunda bilinçlendirmek üzere hazırladıklarını, amaçlarının özellikle kadın kanserleri arasında ilk sırada yer alan meme kanseri başta olmak üzere, kadın sağlığı hakkında kadınlarımızı bilgilendirmek olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Burada özellikle kadınlarımızın her ay kendi meme muayenelerini yapmalarını istiyoruz. Sadece meme kanseri değil; rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menopoz, obezite ve son olarak hiçbir gerekçe ile savunulamayacak olan kadına yönelik şiddet konusunda ve bu tür durumlarda nerelere başvuracakları hakkında bilgilendireceğiz. Anne sütünün yararları konusuna da değineceğiz. Kadını ilgilendiren belirli konuları sizleri fazla sıkmadan aktaracağız. Benim sizlerden bir ricam olacak; bazı şeyleri biliyoruz ama bilmek yetmiyor, uygulamamız da gerekiyor. Kendi kendine meme muayenesini mutlaka uygulamamız gerekiyor ve burada anlatılanları etrafınızda bilmeyen kadınlarla da paylaşmanızı istiyorum. Kendinizi ihmal etmeyin"

Aksoy'un konuşmasının ardından Halk Sağlığı Müdürlüğünden Dr. Kevser Ateş Çiğdem tarafından bir sunum yapıldı. Sunumda meme kanseri ve tanı yöntemleri, Kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri ve tanı yöntemleri, kadın üreme sağlığı, normal doğum, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, anne sütü ve emzirme, menopoz, sağlıklı beslenme ve obeziteden korunma, sigara bağımlılığı ve sigaranın sağlığa zararları ile kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı. Sunumun sonunda "Kendi Kendine Meme Muayenesi" konusunda video gösterimi yapıldı.

Kadınlar tarafından büyük ilgi gören toplantı, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Sağlık Kadınların Sağlık Eğitimleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı
    08:52 İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı

    Hatay İskenderun ilçesinde yaşayan bir vatandaşın parmağına batan dikiş makinesi iğnesi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkartıldı. İskenderun İlçesi'nde bulunan Sakarya Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşın parmağına batan iğne, 112'yi araması üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sorunsuz bir şekilde çıkarıldı.

  • Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
    08:48 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, il ve ilçe protokolü ile birlikte gerçekleştirdiği Develi programı çerçevesinde, Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan'dan hastanede sunulan hizmetler hakkında çeşitli bilgiler aldı. Vali Çiçek ve beraberindekiler; hastanede tedavi gören vatandaşları da ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerinde bulundu.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi
    21:08 Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi

    Aydın'ın Efeler ilçesindeki Mustafa Kiriş Ortaokulu öğrencileri, okulda düzenlenen kermeste yedikleri tavuk pilavdan zehirlendikleri şüphesiyle tedavi altına alındı. Öğrencilerin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı
    20:04 Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilavı yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.


Advertisement