Kadir Gecesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Kadir Gecesi

Kadir Gecesi

Şanlıurfa ve Sivas'ta, Kur'an ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan daha hayırlı'' olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde vatandaşlar camilere akın etti.

24.07.2014 03:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa ve Sivas'ta, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan daha hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde vatandaşlar camileri doldurdu

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da Kadir Gecesi dolayısıyla vatandaşlar kutsal mekanları ziyaret ederek sabah namazının ardından halkın ziyaretine açılacak Sakal-ı Şerif'i beklemeye başladı.

Hazreti İbrahim'in doğduğu ve Nemrut'un zulmünden kurtulmak için bir süre saklandığı rivayet edilen makamı ziyaret eden vatandaşlar, bol bol dua etti. Bazı vatandaşlar da Eyyüp Peygamber'in, rahatsızlığında çile çektiği mağara ile suyuyla yıkanıp sağlığına kavuştuğu rivayet edilen "Eyyüp Peygamber Makamı'nı ziyaret edip namaz kıldı.

Ardından Balıklıgöl yerleşkesi içinde bulunan yeşil alanda iftarlarını açan vatandaşlar, buradaki camilerde teravin ve nafile namazı kılıp Kur'an-ı Kerim okudu. Dergah Camisi'nde de müftülük tarafından düzenlenen ve Türkçe ve Kürtçe okunan mevlidi dinleyen ziyaretçiler, daha sonra yeşil alanda dinlenip sabah namazının ardından Dergah Camisi'nde halkın ziyaretine açılacak Sakal-ı Şerif'i beklemeye başladı.

İl Müftüsü İhsan Açık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kadir Gecesi'nin Şanlıurfa'da coşkuyla kutlandığını söyledi.

Filistin'de öldürülen mazlum insanlar için tüm camilerde dua okunduğunu belirten Açık, "İslam coğrafyası mübarek ramazan ayının en kıymetli gecesi olan Kadir  Gecesi'ni coşkuyla dua ve namazlar ile idrak ediyor. Ama Suriye, Irak ve Filistin başta olmak üzere bazı islam ülkelerinde ne yazık ki kan akıyor. Orada ki kardeşlerimiz bizim gibi rahat namaz kılamıyor. Onun için bizler onlar için ellerimizi semaya kaldırdık ve bol bol dua ettik" dedi.

-Sivas-

Sivas'ta da belediyesi ve müftülük tarafından Kadir Gecesi dolayısıyla camide sahur programı düzenlendi.

Ulu Cami'de düzenlenen programda, teravih ile teheccüd namazı arasında ibadet eden vatandaşlara, belediyenin dağıttığı helva, ekmek, meyve suyu ve çaydan oluşan kumanyalar dağıtıldı.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan da cami avlusunda vatandaşların Kadir Gecesi'ni kutlayarak, birlikte sahur yaptı.

Program, teheccüd namazının kılınmasıyla sona erdi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement