Kadir Gecesi'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

Kadir Gecesi'ne Doğru

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Kadir gecesinin insanları manevi anlamda yüceltmesini ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan Müslümanlara uygulanan zulmün, son bulmasını Cenabı Allah'tan istediklerini bildirdi.

11.07.2015 08:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Kadir gecesinin insanları manevi anlamda yüceltmesini ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan Müslümanlara uygulanan zulmün, son bulmasını Cenabı Allah'tan istediklerini bildirdi.

Yağcı, yaptığı yazı açıklamada, birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan'ı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını kaydederek, gecenin ülkeye ve İslam alemine güzellikler getirmesi dileğinde bulundu.

İçerisinde, hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve vecdin doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü yaşadıklarını bir taraftan da bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesine kavuşmanın sevinç ve heyecanını tattıklarını ifade eden Yağcı,  şunları kaydetti:

"Kadir gecesini bu derece değerli kılan en önemli sebepte, Kur'an-ı Kerimin bu gece nazil olmaya başlamasıdır. Yüce kitabımızın getirdiği ilke ve prensiplerin özünde, aydınlık, hoşgörü, dostluk ve kardeşlik vardır. Sayısız manevi güzelliğin yaşandığı ve mükafatların sınırsız olarak verildiği bu eşsiz gecede, özümüze dönerek gaflet içinde geçen günlerimizi sorgulamalıyız, kendimizle hesaplaşmalıyız. Bu mübarek gecede ayrıca dünyanın dört bir yanında yaşanan katliam ve zulmün son bulması için dua etmeliyiz. Huzur ve mutluluk içinde yaşadığımız gibi buradaki kardeşlerimizin de huzur ve mutluluğa kavuşmasını en samimi halimizle istemeliyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadir Gecesi'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement