Kadir Gecesi'ne Doğru - Son Dakika
Güncel

Kadir Gecesi'ne Doğru

Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, rahmet, mağfiret, feyiz ve bereket iklimi olan bir ramazan ayının da sonuna yaklaştıklarını belirtti.

30.06.2016 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, rahmet, mağfiret, feyiz ve bereket iklimi olan bir ramazan ayının da sonuna yaklaştıklarını belirtti.

Gerek, yaptığı yazılı açıklamada, şu günlerde, Yüce Allah'ın "Bin aydan daha hayırlı" diye vasıflandırdığı kutlu bir gece olan "Kadir Gecesi"ne erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Bu gecede, Kur'an-ı Kerim ve mealini okuyarak hayat muhasebesinin yapılması gerektiğini aktaran Gerek, şunları kaydetti:

"Bu geceyi hayatımızın yeni bir başlangıcı yapmaya çalışalım. Tövbe ve istiğfar ederek, Allah'tan affımızı dileyerek fakir, yetim, dul ve kimsesizlere yardım ederek, anne, baba, akraba ve komşularımızın hal ve hatırını sorarak, açları doyurarak, kaza ve nafile namazları kılarak ihya etmeye çalışalım. Milletimizin birlik ve beraberliği, cennet vatanımızın her türlü felaketlerden muhafazası, devletimizin bekası, bütün Müslümanların ve insanlığın barış ve esenliğe kavuşması için Cenab-ı Allah'a yalvaralım. Aziz şehitlerimizin ruhlarını şad edelim. Camilere kadın, erkek, genç, çocuk hep birlikte koşarak ibadetlerimizi birlikte yapmaya çalışalım. Böylece yapılan ibadetlere en az bire bin verilen bu geceyi en güzel şekilde ihya ederek ömrümüzü manen uzatalım."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadir Gecesi'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement