Kadir Gecesi'ne Doğru - Son Dakika
Güncel

Kadir Gecesi'ne Doğru

Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar, rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan'ı şerifin kalbi olan mübarek Kadir Gecesi'ne kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

30.06.2016 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar, rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan'ı şerifin kalbi olan mübarek Kadir Gecesi'ne kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Gürpınar, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayını 11 ayın sultanı kılan Yüce Rabbimizin Kadir Gecesi'ni de ramazan ayının kalbi kıldığını ifade etti.

Kadir Gecesi'nin verdiği mesajlara işaret eden Gürpınar, şunları ifade etti:

"Her sene kadrimizi yüceltmek için gelen Kadir Gecesi'nin anlatıldığı Kadir Suresi aslında bize 3 mesaj getirmiştir. Birincisi, hidayet kaynağımız Kur-an'ı Kerim'in ümmeti olmakla müftehir olduğumuz Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa'nın kalbine inmeye ve İslam güneşinin yeryüzünü aydınlatmaya başladığı gece olmasıdır. İkincisi her yıl gelen Kadir Gecesiyle yüce rabbimiz tarafından müminlere bir ömre bedel imkan ve fırsat sunulmuştur. Üçüncü mesajı ise vahiy meleği Cebrail Aleyhisselam ile Allah'ın meleklerinin Kadir Gecesi'nde yeryüzüne selam ve esenlik getirmek üzere her türlü iş için inmeleridir."

Şehit haberleri ve İstanbul'da yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybedenler ile dünyanın farklı ülkelerindeki müslümanların yaşadığı şiddet ve katliamlar nedeniyle ramazan ayının buruk geçirilmesine neden olduğunu vurgulayan Gürpınar, Kadir Gecesi'nin acılar içinde kıvranan İslam alemine merhamet, adalet ve barış, insanlık alemine ise hidayet getirmesini diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadir Gecesi'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement