Mardin Müftülüğü Kadir Gecesi Hazırlıklarını Tamamladı - Son Dakika
Yerel

Mardin Müftülüğü Kadir Gecesi Hazırlıklarını Tamamladı

Mardin Müftülüğü Kadir Gecesi Hazırlıklarını Tamamladı

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Mardin'de Kadir gecesi için bütün hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

21.07.2014 15:43  Güncelleme: 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Mardin'de Kadir gecesi için bütün hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Coşkun Kasimiye Medresesinde çeşitli programlar düzenleyeceklerini, Kadir gecesi programında bölgenin tanınmış okuyucuları Kur'an tilaveti, ilahiler ve mevlid-i şerif okunacağını söyledi.

Geçen yıl yapılan Kasimiye programına Mardin halkının büyük bir teveccüh gösterdiğini belirten Coşkun, ayrıca Mardin Müftülüğü bahçesinde Mardin'de bulunan Afganlı, Suriyeli mültecilere ve yetimlere yönelik bir iftar verileceğini de söyledi.

700 yıllık tarihi medreseyi yeniden eski kimliğine kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Coşkun,  "Ecdadın bize miras bıraktığı medresede Kadir Gecesi'ni ihya ediyoruz. Bunu çok anlamlı buluyorum. Şu açıdan önemli buluyorum. Akkoyunların, Artukluların 700 yıl önce bize bıraktığı manevi bir mirastır" dedi.

Kasimiye Medresesi hem fenni ilimler hem de dini ilimler açısından oldukça önemli bir eser olduğunu ifade eden Coşkun şunları söyledi:

"100 yıl aradan sonra  geçen yıl Kadir gecesini Kur'an ziyafeti ile ihya etmenin mutluluğunu yaşarken, bu yıl da farklı etkinliklerle kadir gecesinin maneviyatını yaşamaya çalışacağız. Tarihi kimliği yanında medrese bir ilim ve dini külliyedir. Buranın ayrı bir manevi havası var. Mardin'de bulunan diğer medreseleri de aynı şekilde insanların dini vecibelerini yerine getirmek için hizmetine açmak istiyoruz. Bütün Mardin halkını Çarşamba gecesi Kasımiye'de yapılacak olan Kadir gecesi programına bekliyoruz." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin Müftülüğü Kadir Gecesi Hazırlıklarını Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement