Kadir İnanır Tahir Tekin Öztan'la Sanat İçin El Sıkıştı - Son Dakika
Magazin

Kadir İnanır Tahir Tekin Öztan'la Sanat İçin El Sıkıştı

Kadir İnanır, Zeugma Film Festivaline destek olmak için gittiği Gaziantep'te Tahir Tekin Öztan tarafından restore edilen Şirehan'da padişah dairesinde ağırlanıyor.

03.11.2014 15:05  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk sinemasının ünlü oyuncusu Kadir İnanır, Uluslararası Zeugma Film Festivali'ne destek olmak için geldiği Gaziantep'te İpekyolu üzerinde bulunan en büyük kervan saray özelliği olan Tahir Tekin Öztan tarafından restore edildikten sonra otel olarak hizmete giren Şirehan'da padişah dairesinde ağırlanıyor.

Festival tanıtım toplantısında Şirehan'a ve Tahir Tekin Öztan'a övgüler yağdıran ünlü oyuncu Kadir İnanır yıllar önce film çekmek için geldikleri Gaziantep'te çekim yapabilecek tarihi yapı bulamadıklarını, bulduklarının ise virane halde olduğunu ifade ederek, "Bugün Şirehan gibi tarihi bir yapı restore edilerek Gaziantep'e ve ülkemize kazandırılmış. Bunu gerçekleştiren bütün yatırımları İstanbul'da bulunan değerli dostum Tarih Tekin Öztan. Kendisini yürekten kutluyorum. Sadece böyle bir tarihi yapıyı restore etmekle kalmamış, aynı zamanda gastronomi turizminin bu bölgede yaygınlaştırılması içini büyük çabalar gösteriyor. Sinema dünyası için büyük önem taşıyan Zeugma Film Festivali'nin de destekçileri arasında yerini almış. Böyle tarihi yapılar şehirlerin kültür kimliğini ön plana çıkaracağı gibi kültürel faaliyetlerin de en önemli merkezi olmalarını sağlar. Bu canı küstürmeyin, bu cana destek verin. Bugün kapılarını herkese açıyor. Bu güzel yanının sanat merkezi gibi çalışması ve dünyanın en ünlü ressamlarının burada sergiler açmasını, bizim ressamlarımızın sergilerine ev sahipliği yapmasını istiyorum. Tarihi Şirehan sahip olduğu bu güzel dokuyla dünyada eşi benzeri olmayan bir yapı. Bunun iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Değerli dostum büyük bir yatırımla onu yeniden işlevine uygun hale getirmiş. Bundan sonraki siz Gazianteplilerin desteğiyle olacak. Bu hanın ve bunun gibi yapıların yaşayabilmesi için desteklenmesi gerekiyor. Değerli dostum Tahir Tekin Öztan'ı yürekten kutluyor, iki aynı hanı restore ettirerek yeni nesillere kazandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Şirehan'ı restore ettirerek otel olarak hizmete sunan Tahir Tekin Öztan da Kadir İnanır gibi bir ismi ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ifade ederek yeni kaleme aldığı iki ciltlik Gurme Kent Gaziantep Mutfağı adlı kitabını imzalayarak hediye etti. Öztan yaptığı değerlendirmede Gaziantep'e hizmet etmeye devam edeceğini ifade ederek, "Sayın Kadir İnanır'a bizleri kırmayarak festivalimize geldiği için teşekkür ediyorum. Bu tür festivaller ne kadar fazla yapılırsa şehrimiz o kadar çok tanınır. Biz burada Gaziantepli olarak bütün şehri tanıyoruz, bütün dünyanın da tanıdığını zannediyoruz. Halbuki öyle bir şey yok. Yalnızca biz tanıyoruz. Festivallerin; yalnızca film festivali, Şire festivali değil, çok daha bir sürü yapılacak festivaller var bu kentte. Allah öyle bir kent vermiş ki bize. Turizm var, sanayi var, tarih var. Ne arasan var. Hepsi ayrı ayrı bir cevher, ayrı ayrı elmas bir şehir. Hep beraber bunu işlememiz lazım. Hepimize iş var" diye konuştu.

Ünlü aktör Kadir İnanır Şirehan ve diğer yapılar için gerekli her türlü desteği vereceğini de sözlerine ekledi. - GAZİANTEP

Kadir İnanır Tahir Tekin Öztan\'la Sanat İçin El Sıkıştı
Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Kadir İnanır Tahir Tekin Öztan'la Sanat İçin El Sıkıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement