Kadir Topbaş: "Amatör Kulüplere 5 Milyon Lira Yardım Edeceğiz" - Son Dakika
Güncel

Kadir Topbaş: "Amatör Kulüplere 5 Milyon Lira Yardım Edeceğiz"

Kadir Topbaş: "Amatör Kulüplere 5 Milyon Lira Yardım Edeceğiz"

İSTANBUL (İHA) – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Amatör Spor Kulüplerine 5 milyon liralık malzeme yardımı yapacağız” dedi.

15.05.2015 22:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL (İHA) – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Amatör Spor Kulüplerine 5 milyon liralık malzeme yardımı yapacağız" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından 1453 Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen "Amatör Spor Kulüpleri Buluşması"na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez, İstanbul'un 39 ilçesinden gelen kulüpleri başkanları ve yöneticileriyle çok sayıda davetli katıldı.

Amatör spor kulüpleri için düzenlenen program, Erol Aydoğan'ın "Anahtar" albümünden seslendirdiği şarkılarla başladı. Amatör kulüplerin buluşmasında konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak benim 11 yıllık dönemimde amatör kulüpler için yaptığımız yardımlar zaten ortada bulunuyor. Spora yaptığımız yatırımlar toplamı ise bir milyar 200 milyon yatırım yaptık. Biz bu yatırımları yapmaya devam ediyoruz" dedi.

"144 OKULUMUZA SPOR SALONU YAPTIK"

Okullarımızda spor salonu eksikliğini gidermek için çalıştık ve yaptığımız salonlar sayesinde çocuklarımız salon sporlarında büyük başarılar elde ettiğini ifade eden Topbaş, "Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda bahçeleri müsait olan okullarımıza 144 tane spor salonu kazandırdık. Salon yaptığımız okullarda salon sporlarında dereceler başladı. Göreve geldiğimiz zaman 28 olan spor tesisi şu an 93'e ulaştı. Milyonlarca insan İstanbul'da spor yapar hale geldi" şeklinde konuştu.

"BU YIL AMATÖR KULÜPLERE 5 MİLYON LİRALIK MALZEME DESTEĞİ YAPACAĞIZ"

"Her yıl bine yakın spor kulübümüze maddi malzeme yardımı yapmaktayız" diyen Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu yılda çalışmalarımız var. Zannediyorum 5 milyon lira civarında yardım paketi hazırlanıyor. Yine biz amatör kulüplerimize malzeme yardımı yapacağız. Arzu ediyoruz ki bu yardım sonucunda amatör kulüplerimiz başka bir yerlerden malzeme bulmaya çalışmasınlar. Büyükşehir olarak onlara bu desteği biz verelim istiyoruz."

"AK PARTİ İKTİDARA GEÇTİĞİ 12 YIL İÇERİSİNDE SPORA YAPILAN YATIRIM 15 KAT ARTTI"

AK Parti Hükümeti döneminde spora yapılan yatırımların arttığını dile getiren AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Hangi siyasi görüşe mensup olursak olalım Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın geçen 12 yıl içerisinde yatırım bütçesini 15 kat artırdığını biliyoruz. Biraz önce konuşmasında Kadir Topbaş başkanım dedi ki 'biz İstanbul'da amatör spor kulüplerine 5 milyon yatırım için bir paket hazırladık' dedi. Ben bunu gerçekten yürekten alkışlıyorum. Çünkü 2002 yılında spor kulüplerimize yaptığı yatırım 315 bin Türk lirasıydı. Biz böyle bir yoldan buraya kadar geldik" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadir Topbaş: 'Amatör Kulüplere 5 Milyon Lira Yardım Edeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement