Kadir Topbaş Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

Kadir Topbaş Beraat Etti

Bağcılar-Başakşehir metro hattının mevzuata aykırı olarak ihalesiz verildiği iddiasıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu 15 sanık hakkında açılan davada, tüm sanıkların beraatine karar verildi.

11.03.2015 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar- Başakşehir metro hattının mevzuata aykırı olarak ihalesiz verildiği iddiasıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu 15 sanık hakkında açılan davada, tüm sanıkların beraatine karar verildi.

İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, müşteki Cemal Acar ile sanık Kadir Topbaş'ın avukatı Fahri Biçer ve sanıklar Ali Bölükbaşı, Mustafa Hatipoğlu, Mustafa Coşkun, Hikmet Öztürk, Mustafa Gençkaya, Sezai Taylanlı, Ali Kocabaş ve Abdullah Ertürk'ün avukatı Abdullah Buladı katıldı.

Duruşmada hakim Mehmet Hamzaçebi, müşteki Cemal Acar'ın bilirkişi raporuna yönelik itiraz dilekçesinin okunarak dosyaya konulduğunu söyledi.

Acar, rapora ilişkin itirazının doğru olduğunu ifade ederek, "İtirazda gerekli hassasiyete özen gösterilmemiştir. Bu dosyaya bilirkişi olarak atananlar Kadir Topbaş'ın diğer iki davasında da bilirkişilik yapmışlardır. Bunların kadrolu bilirkişi olduklarını düşünüyorum. Mahkeme tarafsızlığını yitirmiş durumdadır" dedi.

Kadir Topbaş'ın avukatı Fahri Biçer, bilirkişi raporunun ayrıntılı hazırlandığını ve bu doğrultuda karar verilmesini talep etti. Biçer, müşteki Acar'ın rapora itirazlarının reddedilmesini isteyerek "Cemal Acar, bizim 17 davamızda şikayetçi. Daha önce 3 tane rapor alındı. Ama beyefendi gönlündeki rapor gelemediği sürece klişe itirazlarını yapmaya devam ediyor" diye konuştu.

Hakim Hamzaçebi, herhangi bir suç veya kusur isnadı bulunmaması nedeniyle müşteki Acar'ın itirazını reddetti.

Müşteki ve sanık avukatlarının beyanlarının ardından hakim Hamzaçebi duruşma salonuna 4 kişiden oluşan bilirkişi heyetini davet etti. Salonun küçüklüğü nedeniyle hakimin, heyeti sanık bölümünde oturmalarını rica edince heyet, "Önemli değil, müştekinin ifadelerine göre zaten bizler şüpheli gibiyiz" dedi.

Bilirkişi heyeti, kendilerine yöneltilen sorular üzerine, raporu mesleki etik çerçevesinde hazırladıklarını, davalı tarafla görüşmediklerini, taraflarla hiçbir husumetlerini olmadıklarını ifade ederek, daha önce hazırladıkları raporlarla ilgili aleyhlerinde hiçbir dava açılmadığını ve raporun arkasında durduklarını kaydetti.

Duruşmada, bilirkişilerin ifadesinin ardından sanık avukatları ile müşteki Acar, esasa ilişkin son savunmasını yaptı.

Karar

Verilen aranın ardından dosyayı karara bağlayan mahkeme, müşteki Acar'ın soyut ve kesin olmayan daha çok farazi nitelik taşıyan hesaplama ve iddiaları dışında sanıkların cezalandırılmalarına elverişli nitelikte ve yeterlilikte her türlü şüpheden uzak, kesin ve net delil elde edilemediğinden sanıklar Kadir Topbaş, Müslehaddin Müslehaddinoğlu, Mustafa Gençkaya, Ali Bölükbaşı, Hayri Haberdar, Mehmet Öztürk, Mustafa Hatipoğlu, Abdullah Ertürk, Sezai Taylanlı, Ahmet Bağış, Kamil Dizar, Hikmet Öztürk, Mustafa Coşkun, Hasan Üzer ve Ali Kocabaş'ın üzerilerine atılı müsnet suçlardan ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Otogar-Bağcılar metro hattının ihale ile bir firmaya verildiğini aynı hattın daha sonra Başakşehir'e kadar uzatılmasına ilişkin mevzuata aykırı olarak yeni bir ihale açılmadan aynı firmaya verildiği öne sürülmüştü. İddianamede, aralarında Kadir Topbaş'ın da bulunduğu 15 sanık hakkında "Görevi kötüye kullanma" suçundan ayrı ayrı cezalandırılması talep edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadir Topbaş Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.

  • Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada
    22:35 Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 13 Nisan'da Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Modabağ Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, otomobille sokağa gelen maskeli 2 kişi, Emre Ceylan'a ait olan 34 HTH 390 plakalı motosikleti iterek götürdü. Sabah uyandığında motorunun yerinde olmadığını gören Ceylan, güvenlik kamerasından çalındığını anlayınca polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı
    22:33 Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

  • Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu
    22:27 Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu

    Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda bulunan Artuklu Kan Alma Birimine giderek kan bağışında bulundu. Polisler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kan bağışında bulunarak, vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.


Advertisement