Kadirli'de Çiftçilere Anız Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Kadirli'de Çiftçilere Anız Uyarısı

Kadirli\'de Çiftçilere Anız Uyarısı

Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, çiftçilere anız yakmamaları konusunda uyarıda bulundu.

03.06.2014 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak,  çiftçilere anız yakmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Çakmak, 75. Yıl Salonunda muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, her yıl olduğu gibi bu yılda Çukurova yöresinde hasat mevsiminin başlamasıyla birlikte tarlalardaki anız yakılmasının yasak olduğunu söyledi.

Osmaniye Valiliği Mahalli Çevre Kurulunun kararı ile Kadirli sınırları içerisinde anız yakılmasının yasaklandığını belirten Çakmak, şunları kaydetti:

"Anız yakmak üründe verim düşüklüğü meydana getirir. Buradan çıkan duman havaya karbon monoksit salar, havayı kirletir ve küresel ısınmayı tetikler. Anız yakmak yerine üreticiler tarlalarında sürüm işlemi yapabilirler. Bu daha akılcı bir çözüm. Böylelikle ürünün sapları toprağa karışır ve organik gübre görevi görür. Anız yakmanın toprağa ve ürüne hiçbir faydası olmadığı gibi, zararları çok. Anız yakma yasağa uymayanlar hakkında 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun 20. Maddesi gereğince cezai işlem uygulanacak."

Kadirli Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Akdoğan ise merkez ve köy muhtarlarının bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceklerini belirterek, anız yakmanın bir çevre felaketi olduğunu kaydetti. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadirli'de Çiftçilere Anız Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement