Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aslankaya Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aslankaya Açıklaması

"Çerkezler ikinci sürgünü yaşıyor.

22.11.2014 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Yaşar Aslankaya, Çerkezlerin ikinci sürgünü yaşadığını, Suriye'deki iç savaşta 30 bin Çerkez'in evlerinden ve yurtlarından olduğunu belirtti.

Reyhanlı ilçesinde, Kafkas Dernekleri Federasyonu başkanlığında yapılan toplantıda Adana, Mersin, Gaziantep, Afşin, Göksu, İskenderun ve Reyhanlı Çerkez dernekleriyle bir araya gelerek Suriyeli Çerkezlerin sorunlarını görüştü.

Aslankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan iç savaş neticesinde orada yaşayan 30 bin Çerkez'in bir kez daha sürgün olarak evlerinden ayrı düştüklerini söyledi.

Saldırılar nedeniyle Suriye'den Türkiye'ye kaçan bin 300 Suriyeli Çerkez bulunduğunu kaydeden Aslankaya, "Savaşın uzun sürmesiyle Çerkezler çok zor günler yaşıyor. Kafkas Dernekleri Federasyonu olarak Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli Çerkezlerin sağlık, barınma, eğitim dahil yaşamsal tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Soydaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Suriye'deki iç savaşta taraf olmayan Çerkezlerin iki ateş arasında kaldığını ifade eden Aslankaya, Suriye'deki Çerkezlerin çok büyük sıkıntı içinde olduklarını anlattı.

Bu durumdan çok büyük üzüntü duyduklarını aktaran Aslankaya, "Çerkezler ikinci sürgünü yaşıyor. Suriye'de yaşanan iç savaşta 30 bin Çerkez evlerinden yurtlarından oldu. Ülkede 30 binin üzerinde Suriyeli Çerkez, yaşadıkları evlerinden, barklarından uzaklaşmak zorunda bırakıldı" ifadelerini kullandı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aslankaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement