Kafkas Halk Dansları Ekiplerinden Başkan Aktaş'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Kafkas Halk Dansları Ekiplerinden Başkan Aktaş'a Ziyaret

Ziyarete ayrıca folklor ekipleri haricinde Diaspora Bakan Yardımcısı Temur Tartaraşvili ve Acara Kültür Bakan Yardımcısı Modana Tevzadze'den oluşan Delegasyon heyeti de iştirak etti.

28.07.2015 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Dernek Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, Dernek yöneticileri, Tiflis'in Msxeta İlçesi Belediye Halk Dansları Ekibi ve Batum'dan gelen Kobuleti Belediyesi Mxedruli Folklör ve Müzik Grubu İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette bir açıklama yapan Dernek Başkanı Ömer Faruk Demirtaş;"24 -26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirmeyi planladıkları 14. Uluslararası Folklor Festivali'ni alınan şehit haberlerinin akabinde iptal ettiklerini" belirtti.

Demirtaş; "Son günlerde yaşanan olaylar neticesinde hayatlarını kaybeden şehitlerimiz ve sivil halkın manevi huzurunda saygı gösterilmesi ve cennet vatanımızın bir köşesinde gözyaşı, endişe ve hüzün varken burada festival yapılması farklı anlaşılmalara neden olabilecektir. Önemli olan ülkemizin huzuru, birliği ve beraberliğidir. Delegasyon heyeti ve 100 kişilik folklor ekibi ilçemizde misafir edilecek ancak festival programı etkinlikleri icra edilmeyecektir" dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği yetkililerine ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden ve gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Ziyaret sonunda karşılıklı hediyeler takdim edildi.

İ

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kafkas Halk Dansları Ekiplerinden Başkan Aktaş'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement