Kafkas Kartalı İmam Şeyh Şamil Arpaçay'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Kafkas Kartalı İmam Şeyh Şamil Arpaçay'da Anıldı

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde düzenlenen törenle Kafkasya’nın hürriyet istiklal kahramanı İmam Şeyh Şamil ölümünün 143. Yıldönümünde anıldı.

20.02.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde düzenlenen törenle Kafkasya'nın hürriyet istiklal kahramanı İmam Şeyh Şamil ölümünün 143. Yıldönümünde anıldı.

Kafkasya'nın hürriyet ve istiklal kahramanı İmam Şamil'in vefatının 143. yılı münasebetiyle, Arpaçay Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Kaymakamlık tarafından anma programı düzenlendi. Bu 3'ncü düzenlenen programa Kaymakam Faruk Erdem, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Bülent Çırağ, Koçköy Belediye Başkanı Esat Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Karakuzu, daire amirleri ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Anma töreninin açılış konuşmasını Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Turan Muğlu yaptı. Daha sonra söz alan Koçköy Beldesi Belediye Başkanı Esat Aydın, Şeyh Şamil'in hayatını anlattı.

Yirmi yıl Rus ordusuna karşı direnmiş ve mahiyetinde eğittiği bir avuç mücahit ile dünyanın en ünlü generallerinin komutasındaki Rus ordularını yenmede başarılı olmuş; askeri kabiliyeti, delikanlı tutumu ve mert tavırları ile dünyayı kendine hayran bırakan İmam Şamil'in yaşam tarzı, sözleri ve hayatından anekdotlar anlatıldı.

Konuşmaların ardından, Şeyh Şamil'in hayatı ve sözleri ile ilgili sunum yapıldıktan sonra, Halk Eğitim Merkezi Kafkas Ekibi tarafından Şeyh Şamil oyunları ile ilgili figürlerin anlatımı ve Kafkas halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Gösteriler katılımcılarının beğenisini kazandı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kafkas Kartalı İmam Şeyh Şamil Arpaçay'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement