Kafkas Kartalı Şeyh Şamil Arpaçay'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Kafkas Kartalı Şeyh Şamil Arpaçay'da Anıldı

Kafkas Kartalı Şeyh Şamil Arpaçay\'da Anıldı

Şeyh Şamil’in vefatının 144. yıl dönümünde Arpaçay’da anıldı.

21.02.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şeyh Şamil'in vefatının 144. yıl dönümünde Arpaçay'da anıldı.

Arpaçay Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen anma programa Kaymakam Faruk Erdem, Kafkas Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selçuk Ural, Öğretim görevlileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan anma programında misafir olarak katılan Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Tolga Akay, Şeyh Şamil hakkında bir konuşma yaptı.

Kafkas Kartalı Şamil'in hayatını ve sözlerini konu alan video gösterimli sunum katılımcılara zaman zaman duygulu, zaman zaman da coşkulu anlar yaşattı. Programın sonunda sunulan Kafkas dans gösterisi izleyenlerden uzun süre alkış aldı. Kafkas dans figürlerinin nasıl ortaya çıktığını uygulamalı gösteren dansçıların cesaret ve kahramanlık dolu gösterisi beğeni topladı.

Kaymakam Faruk Erdem, burada ecdadımızın ve tarihimizin şanlı sayfasında unutulmaz yer edinmiş olan kahramanlarımızdan İmam Şamil'i anmak için toplandıklarını belirtti.

Erdem, böylesine bir ecdadın torunları olarak kendilerinin de bu kahramanların destanlaşmış olan hayatlarını, sözlerini ve hayata geçirdikleri eşsiz ilkelerini bugünümüze yarınımıza ve gelecek nesillerimize taşımak gibi görevleri olduğunu ifade etti.

Kaymakam Faruk Erdem, bölge insanın çoğunluğunun Kafkasya kökenli olması münasebetiyle Kafkas Kartalı olarak tarihe kazınmış Şeyh Şamil gibi eşsiz kahramanın bu coğrafyadaki insanlarda ayrı bir yere sahip olduğunu sözlerine ekledi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kafkas Kartalı Şeyh Şamil Arpaçay'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement