Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali Sona Erdi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ Güreş alanının havadan görüntüsü Alandaki boğa güreşinden kesit Festivali izlemeye gelenler Şampiyon olan boğanın sahibinin sevinci Horon tepen vatandaşlar Artvin'de bu yıl 36'ıncısı düzenlenen Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali, boğa güreşleri ile sona erdi.

10.07.2016 23:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Güreş alanının havadan görüntüsü

Alandaki boğa güreşinden kesit

Festivali izlemeye gelenler

Şampiyon olan boğanın sahibinin sevinci

Horon tepen vatandaşlar Artvin'de bu yıl 36'ıncısı düzenlenen Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali, boğa güreşleri ile sona erdi.

Valilik, Artvin Belediyesi ile Artvin Geleneksel Boğa Güreşlerini Yaşatma ve Yaylalarını Koruma Derneğince organize edilen ve 8 Temmuz'da başlayan festival çerçevesinde, Artvin Kafkasör Yaylası'nda boğa güreşleri gerçekleştirildi.

Dün başlayıp bugün devam eden, 110 boğanın mücadele ettiği güreşler, "deste", "ayak", "küçük orta", "büyük orta", "baş altı" ve "baş boğa" olmak üzere 6 kategoride yapıldı.

Artvin Valisi Muhterem İnce, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 15 bin kişinin izlediği güreşlerde boğalar birbirleri ile kıyasıya mücadele etti.

Soğuk ve sisli havaya rağmen oldukça çekişmeli geçen güreşlerin "deste" kategorisinde Şener Yağ'a, "ayak"ta Ünal Güven'e, "küçük orta"da Ebubekir Kambur'a, "büyük orta"da Mansur Yıldız'a, "başaltı"nda ise "Palazoğlu kardeşler" adıyla güreşlere katılan kişilere ait boğa birinci oldu.

Güreşlerin en çok ilgi çeken kategorisi olan "baş boğa" kategorisinde ise havanın kararmasına rağmen sokak lambalarının ışığından yararlanıp saatlerce mücadele ederek geçen yılın şampiyonu olan Yılmaz Köse'ye ait "Aslan" isimli boğaya üstünlük sağlayan Gökalp Eren'e ait "Küçük Enişte" adlı boğa birinci oldu.

Güreşlerde birinci olan boğa sahiplerine toplam 54 bin lira ödül dağıtıldı, bu ödülün 14 bin lirası Eren'e verildi. 8 Temmuz 2016 tarihinde, Artvin Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan festival, boğa güreşleriyle sona erdi.

Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali Sona Erdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat depreminin Yozgat'ın Yelten Köyü'nde neden olduğu hasar, depremin boyutunu gözler önüne serdi. Yozgat'a bağlı Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerine bağlı yaklaşık 30 köyde hasar meydana geldi. Yaralanma ve ölüm olmazken, 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar oluştu. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.


Advertisement