Kağıtspor, "Sporcu Fabrikası" Gibi Çalışıyor - Son Dakika
Spor

Kağıtspor, "Sporcu Fabrikası" Gibi Çalışıyor

Turnuvalarda önemli başarılar elde eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, 7 branşta 130 olan sporcu sayısını, 28 branşa ve 51 bin 153 sporcuya yükseltti.

16.10.2014 12:35  Güncelleme: 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turnuvalarda önemli başarılar kazanan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt spor, 7 branştaki 130 sporcu sayısını, 28 branşta 51 bin 153 sporcuya yükseltti.

Kulüp Başkanı İslam Yücel, İzmit ilçesindeki restoranda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin en çok lisanslı sporcusuna sahip "marka kulüp" olduklarını belirterek, yeniden yapılanmaya gittiklerini, bu kapsamda yeni şubeler açacaklarını söyledi.

Genç nüfusun yoğun olduğu Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası'nda kulübün çalışmalarının daha yaygın hale getirilmesi için Gebze bölgesinde şube açacaklarını anlatan Yücel, "7 branşta 130 olan sporcu sayımızı, 28 aktif branşta 51 bin 153 sporcuya yükselttik. Bölgenin kapasitesi ve ihtiyaçlarını yakından öğrenme imkanı bulacak, yeni spor alanları oluşturacağız. Mevcut branşlarımızı da güçlendireceğiz" diye konuştu.

Yücel, Kağıtspor Eğitim Komisyonunca hazırlanan "Kağıtspor Akademi Projesi"yle de sporcu, antrenör ve velileri müsabakalara sportif kuralların yanı sıra ruhsal ve psikolojik olarak da hazırlamayı arzuladıklarını dile getirdi.

Projenin, sporcuların spor ahlakı ve felsefesi doğrultusunda üst düzey tutum ve tavır göstermelerine katkı, baskı altında sakin kalmalarını sağlamak, başarılarını arttırmak, kazanma arzularını üst düzeye çıkarmak amacıyla geliştirildiğini vurgulayan Yücel, belirli aralıklarla antrenör, sporcu ve velilere seminer ve eğitim verileceğini kaydetti.

-  Kağıtspor Kulübü

Temeli 1934'te atılan, 2005'te kapatılan Türkiye'nin ilk kağıt-karton fabrikası SEKA'nın kulübü Kağıtspor'un adı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor'da yaşatılıyor.

Çeşitli turnuvalarda aldığı derecelerin 619'unda altın, 488'inde gümüş, 588'inde bronz madalya kazanan kulüp, 28 branşta 51 bin 153 sporcuyla faaliyetlerini sürdürüyor. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kağıtspor, 'Sporcu Fabrikası' Gibi Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement