Kağızman'da Bir Uzman Çavuşun Şehit Edilmesi - Son Dakika
Yerel

Kağızman'da Bir Uzman Çavuşun Şehit Edilmesi

Kars'ın Kağızman ilçesinde teröristlerin tuzakladığı mayının patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ali Gökçe'nin cenazesi, Kars'ta düzenlenen törenin ardından memleketi Osmaniye'ye gönderildi.

02.08.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Kağızman ilçesinde teröristlerin tuzakladığı mayının patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ali Gökçe'nin cenazesi, Kars'ta düzenlenen törenin ardından memleketi Osmaniye'ye gönderildi.

İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Şehit Uzman Çavuş Ali Gökçe'nin (35) özgeçmişinin okunduğu törende, ayakta durmakta güçlük çeken şehit Gökçe'nin eşi Songül Gökçe'yi, şehidin mesai arkadaşları teselli etmeye çalıştı.

Songül Gökçe'nin, "Hiç kimse benim acımı dindiremeyecek. Yanıyorum. Allah'ım bu ne büyük acıymış. 'Yorgunum, uykusuzum' dedi. Aşkım dindi mi yorgunluğun, bitti mi bütün acıların. Yandı yüreğim" şeklindeki ifadeleri katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kınay, yaptığı konuşmada, vatan aşkının her Türk'ün en büyük tutkusu olduğunu belirterek, her Türk'ün, Allah'ını sever gibi vatanını sevdiğini, ibadet eder gibi vatanına hizmet ettiğini söyledi.

-"Göğsünüzü gere gere 'Benim Ali'm şehit' deyin"

Vatan için canını feda ederek şehitlik mertebesine ulaşmanın, her Türk askeri için elde edilecek en büyük rütbe, kazanılabilecek en büyük şeref olduğuna dikkati çeken Kınay, şöyle konuştu:

"Dinimiz ve toplumumuzca kabul edilen mertebelerin en ulusuna, en şereflisine erişen şehit Ali'mizin kederli ailesine seslenmek istiyorum. Sakın üzülmeyin. Evladınız, eşiniz, babanız size öyle bir miras bıraktı ki dünyanın tüm hazinelerini bir araya getirseniz yine de elde edemeyeceğiniz, büyük gurur ve onurla göğsünüzü gere gere söyleyin 'benim Alim şehit' diye. Asla unutulmasın ki her karış toprağına binlerce can feda ettiğimiz bu vatan geçmişte vardı, bugün var, ilelebet var olacaktır. Hem de bağımsızlığına, bütünlüğüne en ufak bir halel getirtmeden mevcudiyetini sürdürecektir."

Kınay, bu yüce amaç uğruna dökülen kan, hiçe sayılan canın asla tükenmeyeceğini vurgulayarak, "Aziz şehidimiz bugün seni kalplerimizin en müstesna köşesine nakşederken, silah arkadaşların olarak verdiğin bu kutsal mücadeleyi sonuna kadar sürdürmek azmindeyiz. Sizler var oldukça yüce milletimiz daima hür, şanlı ordumuz daima muzaffer olacaktır. Sizler gökyüzümüzü kaplayan ve her zerresi içimize sinmiş birer ruhsunuz. Elimize bayrak, tarihimize destan, bugün ve yarınlarımızın güven kaynağı şeref ve gururumuzsunuz. Sizlerle övünüyoruz" diye konuştu.

İl Müftüsü Mehmet Genç'in okuduğu duanın ardından askerlerin omuzlarında askeri uçağa taşınan Gökçe'nin Türk bayrağına sarılı naaşının, havayoluyla Adana'ya oradan da memleketi Osmaniye'ye götürüleceği belirtildi.

Şehidin cenazesinin uçağa bırakıldığı sırada eşi Songül Gökçe, "Götürmeyin onu, duymuyor musunuz, yalvarıyorum" ifadelerini kullandı.

Törene şehidin yakınlarının yanı sıra Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, görev arkadaşları ve askeri erkan katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kağızman'da Bir Uzman Çavuşun Şehit Edilmesi - Son Dakika

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement