Kağızman'da Öğrencilerin "Bocce" Eğlencesi - Son Dakika
Yerel

Kağızman'da Öğrencilerin "Bocce" Eğlencesi

Kağızman Anadolu Lisesi öğrencileri bocce sporuyla tanıştı.

21.02.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kağızman Anadolu Lisesi öğrencileri bocce sporuyla tanıştı.

Beden eğitimi öğretmeni Servet Cantürk'ün girişimiyle okulda öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla bocce müsabakaları düzenlendi.

Cantürk, boccenin bir spor dalı olduğunu hatırlatarak, bu branşın kökeninin Anadolu'ya dayandığını söyledi.

Anadolu'da milattan önce oynandığının tahmin edildiğini anlatan Cantürk, "İlk çıktığı yıllarda cilalanmış kaya parçalarıyla oynanan oyun, günümüzde tamamen yuvarlak ve sentetik malzemelerden yapılmış toplarla oynanmaktadır. Bugünkü şekliyle ilk kez Romalılar tarafından oynanmış ve bocce adını da Romalılardan almıştır. En eski spor dallarından birisi olarak kabul edilmektedir" diye konuştu.

Türkiye'nin bocce ile 1991 yılında tanıştığını ifade eden Cantürk, şöyle konuştu:

"Oyundaki amaç attığınız, yuvarladığınız toplarınızın hedef topa yakın olmasını sağlamaktır. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor ve 15 puan alan oyuncu oyunu maçı kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilmektedir."

Okul Müdürü Ali Altun ise öğrencilerin sosyal ve sportif faaliyetlerdeki başarılarını anımsatarak, bocce sporunun da hem kültürü yansıtan hem de daha geniş kitlelerce oynandığını söyledi.

Altun, spor dallarını gençlere sevdiren Cantürk'e teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kağızman'da Öğrencilerin 'Bocce' Eğlencesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement