Kağızman'da Seracılık Umut Veriyor - Son Dakika
Yerel

Kağızman'da Seracılık Umut Veriyor

Kağızman\'da Seracılık Umut Veriyor

Kağızman ilçesinde Kaymakamlık ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile yürütülen "Kars'ta sera olmaz dediler, biz yaptık oldu" Projesi kapsamında kurulan 9 serada 11 aile geçimini sağlıyor.

17.07.2014 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kağızman ilçesinde Kaymakamlık ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile yürütülen " Kars'ta sera olmaz dediler, biz yaptık oldu" Projesi kapsamında kurulan 9 serada 11 aile geçimini sağlıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Bekir Çapan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin tarımsal potansiyelini analiz ederek kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanılmasını sağlamak istediklerini söyledi.

Dünyada meydana gelen ekonomik ve sosyal gelişmelere göre üreticileri ve yatırımcıları yönlendirmek istediklerini ifade eden Çapan, "Yatırımcılarımızı yönlendirmek, sektörün ve kırsal kesimin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla ilçede 9 sera kurduk. Seralarda sebze yetiştiriliyor" dedi.

Seracıların çalışmalarını birlik ve beraberlik içinde yürüttüğünü dile getiren Çapan, "Bir dönümlük seradan günlük 200 kilo ürün alınıyor. Kağızman'daki seralarda yetişen salatalıktan ilk ürünü nisan ayında aldık. Havaların iyi gitmesiyle uzun süre ürün almayı hedefliyoruz" diye konuştu. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kağızman'da Seracılık Umut Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement