Kağızman'da Yerel Seçimlerin Ardından - Son Dakika
Yerel

Kağızman'da Yerel Seçimlerin Ardından

Kağızman\'da Yerel Seçimlerin Ardından

Kars Valisi Tepe: "Bugün itibarıyla olayları biraz daha yumuşamış görüyoruz.

02.04.2014 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Valisi Eyüp Tepe, yerel seçimlerin ardından Kağızman ilçesinde yaşanan gerginliğin azaldığını ve ilçede sağduyunun hakim olmaya başladığını bildirdi.

Tepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim sürecinde heyecanın arttığını belirterek, Kağızman, Digor ve il merkezinde seçim öncesi ve sonrasında meydana gelebilecek olaylarla ilgili önleyici tedbirler aldıklarını söyledi.

Buralarda toplumsal olaylara müdahale aracı, panzer, çevik kuvvet ve jandarma ekipleriyle tedbirler aldıklarını dile getiren Tepe, "Sıkıntı beklediğimiz köylerde, seçim bölgelerimizde tedbirlerimizi aldık ve çok şükür seçim esnasında çok sıkıntı yaşamadık. Geçmiş seçimlere nazaran, özellikle muhtarlık seçimlerinin bu kadar yoğun katılımlı olmasına rağmen seçimin Kars için son derece sakin geçtiğini söyleyebiliriz" dedi.

Kağızman'ın, il merkezi gibi demokratik yapısı renkli bir ilçe olduğunu dile getiren Tepe, şunları kaydetti:

"Orada biraz duyumlar, kulaktan dolma bilgilerle doğru olmayan şeyleri sanki doğruymuş gibi değerlendiren bazı tez canlı gençlerin seçimin atmosferinin de etkisiyle bazı esnafımıza yapmış oldukları bir taciz oldu. Camlardan bazılar kırıldı fakat ben de dün gittim gördüm, bunları çok fazla abartmamak gerekiyor. Elbette ki esnafımızın zararlarının karşılanması konusunda biz onlarla zaten konuyu görüştük. Onlara, 'Burada hep birlikte yaşıyoruz, beraber yaşayacağız, ne siz 3 tane cam kırıldı diye büyük bir problem çıkarın, ne de bu arkadaşlarımızın yapmış olduğu bu taşkınlığı çok da abartın' dedik. Bugün itibarıyla olayları biraz daha yumuşamış görüyoruz. Biz yine de güvenlik olarak her türlü tedbirimizi aldık."

Tepe, Kars'ta sağduyunun hakim olduğunu, Kağızman'da da bu ortamın yavaş yavaş sağlanmaya başladığını anlatarak, itirazlar yapıldığını ve yeniden sayım işlemlerinin sürdüğünü sözlerine ekledi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kağızman'da Yerel Seçimlerin Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement